back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κόντρα στη Βουλή για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Διαβάστε επίσης

« Η αστυνομία θα παραμείνει στο ΑΠΘ για να διασφαλίσει την κατασκευή της βιβλιοθήκης που έχει αποφασίσει η Πρυτανική Αρχή»,τόνισε στη Βουλή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να αναθεωρήσει την προκλητική – όπως την χαρακτήρισε- κάλυψη τέτοιων βιαιοτήτων, ειδικά σήμερα και αύριο που έχουν εξαγγελθεί διάφορες κινητοποιήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε νέες καταστροφές στο κτίριο.

Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, ο κ.Θεοδωρικάκος,κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «συρόμενος πίσω από ό,τι πιο αναχρονιστικό υπάρχει στο εσωτερικό του, επιλέγει την τεχνητή όξυνση και την κάλυψη των μπαχαλάκηδων».

Μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης,Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, όπου ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του νομοσχεδίου που απαλλάσσει τους αστυνομικούς από την επίδοση δικογράφων, ο υπουργός αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν στο ΑΠΘ,επισημαίνοντας ότι δεν είναι πρόοδος να καταστρέφονται οι βιβλιοθήκες στα Πανεπιστήμια και να καίγονται βιβλία, καταστάσεις που παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές.

«Εκφράζουμε τη συντριπτική πλειονότητα του λαού, το μέτρο και τη λογική, που λέει ότι τα Πανεπιστήμια πρέπει να είναι χώροι γνώσης, έρευνας, ελευθερίας και επικοινωνίας,γι´αυτό απαίτηση της κοινωνίας, των φοιτητών, των καθηγητών και των πρυτανικών αρχών, είναι να είναι χώροι ασφαλείς στους οποίους δεν επιτρέπεται η βία, η εγκληματικότητα και η παραβίαση των νόμων», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος,επισημαίνοντας ότι αυτή την αυτονόητη αλήθεια υπηρετεί η κυβέρνηση.

Νωρίτερα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός, κατηγόρησε την κυβέρνηση με αφορμή και τον τραυματισμό του φοιτητή στα επεισόδια που έγιναν χθες στο ΑΠΘ, ότι «επιλέγει να ωθήσει τα πράγματα στα άκρα και ότι επιχειρεί να συκοφαντήσει το δημόσιο Πανεπιστήμιο,εμφανίζοντάς το ως άντρο παραβατικότητας».Κάλεσε δε, την κυβέρνηση να μην εμμείνει στη λειτουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, η οποία – όπως είπε – δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που δήθεν καλείται να λύσει.

«Από την στιγμή που τα Πανεπιστήμια αδρανούν και δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την τάξη,επί της αρχής δεν έχω αντίρρηση για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία»ανέφερε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ο Γιώργος Καμίνης,επισημαίνοντας ότι ιδίως η Αριστερά δεν πρέπει να έχει αντίρρηση για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

« Το ιδεολόγημα « νόμος και τάξη» και η μετατροπή των Πανεπιστημίων σε Ανώνυμη Εταιρεία,επιστρέφονται ως απαράδεκτα και αντιδραστικά», ανέφερε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ,ο Μανώλης Συντυχάκης, σημειώνοντας ότι η καταστολή πάει πακέτο με τις αντιδραστικές αλλαγές στο Πανεπιστήμιο.

«Εμείς λέμε έξω τα κόμματα από τα Πανεπιστήμια, τα οποία δεν μπορεί να λειτουργούν ως εκκολαπτήρια κομματικών στελεχών του αύριο», ήταν η θέση που διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κώστας Χήτας.

« Είστε η φωνή της καταστολής και της νόμιμης βίας», είπε απευθυνόμενη προς την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη,η Φωτεινή Μπακαδήμα από το ΜέΡΑ25.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα