back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν ανέλαβαν την ευθύνη για την κατάληψη των δύο ελληνόκτητων τάνκερ στον Περσικό Κόλπο.

Υπό αιχμαλωσία βρίσκονται τα πληρώματα των πλοίων στα οποία, κατά πληροφορίες, συμπεριλαμβάνονται 9 Έλληνες. Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Θεμιστοκλής Δεμίρης προχώρησε σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ιρανό Πρέσβη στην Αθήνα, τονίζοντας ότι οι πράξεις αυτές, αντιβαίνουν θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και της Διεθνούς Ναυσιπλοΐας. Κάλεσε για την άμεση απελευθέρωση των πλοίων και των πληρωμάτων τους και προειδοποίησε ότι οι πράξεις αυτές θα έχουν ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Ιράν.

Το Υπουργείο Εξωτερικών ήδη έχει ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, τον Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας, καθώς και συμμάχους και εταίρους μας. Παράλληλα συνιστά στους Έλληνες πολίτες να αποφεύγουν ταξίδια στο Ιράν.

Έντονες οι αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων τα οποία ζητούν την απελευθέρωση κι ασφαλή επιστροφή των πληρωμάτων των δύο πλοίων. Άμεσα μέτρα για την απελευθέρωση των δύο τάνκερ ζητά με ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Κάλεσμα προς την ελληνική κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να αφεθούν ελεύθεροι οι ναυτικοί των δύο πλοίων, απευθύνει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Ιδιαίτερη αναφορά στις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις έκανε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγηση του στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο, τονίζοντας ότι η Αθήνα θα υπερασπίζεται τα δικαιώματά της και θα δημοσιοποιεί διεθνώς όσα συμβαίνουν. Η δυνατή Ελλάδα ενοχλεί κάποιους, όπως τους γείτονες μας, που έχουν επιδοθεί σε νέους λεονταρισμούς» υπογράμμισε, επισημαίνοντας ότι” όσο μάς προκαλούν, τόσο εκτίθενται και περιθωριοποιούνται”.

Δυο άνθρωποι ηλικίας 20 και 35 ετών νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο κτήριο που στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αριστοτέλους. Επίσης δύο παιδιά ηλικίας 4 και 12 ετών νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο, με αναπνευστικά προβλήματα.

Η Ουκρανία δεν ανυπομονεί να μιλήσει με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα αυτού που ζούμε δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Το Κρεμλίνο κατηγορεί την Ουκρανία για το πάγωμα των ειρηνευτικών συνομιλιών λέγοντας ότι δεν είναι σαφές τι επιθυμεί το Κίεβο.

Κοντά σε συμφωνία για το έκτο πακέτο κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας βρίσκεται η ΕΕ. Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο ευρωπαϊκή πηγή, οι Βρυξέλλες προτείνουν εμπάργκο στην αγορά του ρωσικού πετρελαίου και των παραγώγων του, με εξαίρεση τις παραδόσεις μέσω αγωγών, γεγονός που θα μπορούσε να άρει το “βέτο” της Ουγγαρίας. Το νέο πακέτο κυρώσεων, αλλά συνολικά το ζήτημα της ενέργειας, θα τεθούν επί τάπητος στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που θα διεξαχθεί στις 30 και 31 Μαΐου.

Τρεις χιλιάδες 727 νέα κρούσματα κορωνοϊού, δεκατέσσερις θανάτους και 133 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ.

O Αθήνα 9.84 κλείνει 35 χρόνια στα ερτζιανά, γιορτάζει και …παίζει μπάλα μαζί με μικρά και «μεγάλα» παιδιά! Σήμερα, ο σταθμός της πόλης διοργανώνει δύο ξεχωριστά ποδοσφαιρικά τουρνουά 4Χ4 στο Ζάππειο, δίπλα από το άγαλμα του Καραϊσκάκη, από την πλευρά της Ηρώδου Αττικού και Βασιλίσσης Σοφίας. Το πρώτο τουρνουά, για τους μικρούς αθλητές από τα φυτώρια αθηναϊκών σωματείων, θα διεξαχθεί από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι. Στη συνέχεια και ως τις 6 το απόγευμα, στη μάχη για γκολ θα ριχτούν ομάδες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο στην Αθήνα, λόγω της διεξαγωγής του 27ου Ποδηλατικού Γύρου.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 92-57 του Περιστερίου και προκρίθηκε στα ημιτελικά της Μπάσκετ Λιγκ. Θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα με πλεονέκτημα έδρας και το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στο ΣΕΦ.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική, με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα