back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Η Άγκυρα κρατά ψηλά την ένταση στο Αιγαίο, καθώς εκδόθηκε νέα παράνομη NAVTEX από τον Σταθμό της Σμύρνης για υδρογραφικές έρευνες του σκάφους Τσεσμέ σε δυο περιοχές στο κέντρο του Αιγαίου μεταξύ Σκύρου – Άη Στράτη και Λέσβου. Οι έρευνες θα διεξαχθούν από σήμερα μέχρι τις 14 Ιουνίου.

Νέο μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας με συνέντευξή του στα ΝΕΑ. Σχολιάζοντας τη στάση της Αθήνας έναντι της τουρκικής προκλητικότητας ο κ Δένδιας αναφέρει πως εμείς «σεβόμαστε και προωθούμε τις θέσεις αρχής, στις οποίες έχουμε θεμελιώσει την εξωτερική πολιτική: Σεβασμός Διεθνούς Δικαίου, προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας όλων των κρατών».Υπογράμμισε εξάλλου ότι τις αρχές αυτές εφαρμόζουμε στην περίπτωση της Ουκρανίας, αλλά και απέναντι στην Τουρκία.

Σε εγρήγορση τα υπουργεία Εξωτερικών και Ναυτιλίας μετά την κατάληψη δύο ελληνόκτητων τάνκερ στον Περσικό Κόλπο από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν. Υπό αιχμαλωσία τελούν τα πληρώματα, μεταξύ των οποίων και Έλληνες ναυτικοί. Στο μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου βρίσκεται σε συνεχή επαφή και συντονισμό με τις ελληνικές αρχές για διαχείριση του όλου ζητήματος. Συγκεκριμένα, ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Τεχεράνη προβαίνει σε διαβήματα προς τις Ιρανικές αρχές για άμεση επίλυση του όλου θέματος. Στο πλήρωμα του ενός πλοίου περιλαμβάνεται και ένας Κύπριος υπήκοος.

Ένας 21χρονος φοιτητής νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, καθώς ζαλίστηκε και έπεσε στο κενό, στην Πανεπιστημιούπολη . Σύμφωνα με πληροφορίες, το ατύχημα συνέβη τα ξημερώματα, σε χώρο όπου γινόταν φοιτητικό πάρτι.

Ευχές για την παγκόσμια ειρήνη και ιδιαιτέρως για την ειρήνη στην Ουκρανία απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, στην οποία χοροστάτησε, στο παρεκκλήσι της Παναγίας της Πορταΐτισσας, στη Μονή Ιβήρων, στο Άγιο Όρος, όπου βρίσκεται για επίσκεψη.

Συνεχίζεται στο Ζάππειο το τουρνουά ποδοσφαίρου 4Χ4 που οργανώνει σήμερα ο ΑΘΗΝΑ 9.84 στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 35 χρόνια εκπομπής του στα ερτζιανά. Ως τις 6 παίζουν ομάδες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ενώ το πρωί έπαιξαν παιδιά από τα φυτώρια αθηναϊκών σωματείων. Οι αγώνες γίνονται δίπλα από το άγαλμα του Καραϊσκάκη, με είσοδο από Ηρώδου Αττικού και Βασιλίσσης Σοφίας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο στην Αθήνα, λόγω της διεξαγωγής του 27ου Ποδηλατικού Γύρου. Λόγω μεγάλης συμμετοχής γίνονται και σήμερα εγγραφές ως τις 8 το βράδυ, στο περίπτερο του ΟΠΑΝΔΑ στην πλατεία Συντάγματος και στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50.

Στην αθλητική επικαιρότητα…

Απόψε στις 10 στο Παρίσι, ο μεγάλος τελικός του Champions League μεταξύ Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης.

Και ο καιρός…

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες για αύριο Κυριακή στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα. Για σήμερα γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική, με λίγες νεφώσεις τις επόμενες ώρες. Θερμοκρασία έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα