back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Την έντονη αντίδραση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η είδηση της κατάσχεσης από το Ιράν των δύο τάνκερ ελληνικής σημαίας στον Περσικό Κόλπο.«Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δεσμευτεί για την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και την ασφάλεια της ναυτιλίας στα στενά του Ορμούζ». Αυτό απάντησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών όταν του ζητήθηκε η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατάληψη των δύο ελληνικών τάνκερ από τους Φρουρούς της Επανάστασης, το επίλεκτο σώμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων. Την ίδια ώρα οι ιρανικές ναυτιλιακές αρχές αναφέρουν ότι ο πλήρωμα των δύο κατασχεθέντων ελληνικών τάνκερ δεν κρατείται αλλά βρίσκεται στα πλοία και είναι καλά στην υγεία του.

Τον κίνδυνο μίας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης εξαιτίας του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία έθεσαν ενώπιον του Βλαντιμίρ Πούτιν οι Εμανουέλ Μακρόν και Όλαφ Σολτς σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν από κοινού με τον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος βάσει ανακοίνωσης του Κρεμλίνου δήλωσε «πρόθυμος» να εξετάσει τρόπους για την εξαγωγή σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, αλλά και να επαναλάβει τον διάλογο με το Κίεβο. Κατά τη συνομιλία, οι ηγέτες Γαλλίας και Γερμανίας επανέλαβαν προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν την απαίτηση τους για άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία για να «εισπράξουν» εκ νέου τις προειδοποιήσεις Πούτιν σχετικά με τις δυτικές αποστολές όπλων προς υποστήριξη της άμυνας του Κιέβο.

Περιοδεία στον Έβρο θα πραγματοποιήσει αύριο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή την έξαρση στις μεταναστευτικές ροές που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό από την Τουρκία. Την ίδια ώρα η Τουρκία εξακολουθεί να κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο, καθώς εκδόθηκε νέα παράνομη NAVTEX από τον Σταθμό της Σμύρνης για υδρογραφικές έρευνες του σκάφους Τσεσμέ σε δυο περιοχές στο κέντρο του Αιγαίου μεταξύ Σκύρου – Άη Στράτη και Λέσβου. Οι έρευνες θα διεξαχθούν από σήμερα μέχρι τις 14 Ιουνίου.

Συνεδριάζει αύριο η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις πρόσφατες εκλογές. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Επιπλέον, οι εργασίες της πρώτης συνεδρίασης της νέας Κεντρικής Επιτροπής περιλαμβάνουν την εκλογή γραμματέα και Πολιτικής Γραμματείας

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν σε λόφο κοντά στην περιοχή Μπαρδαιϊκα στη Μαγούλα Αττικής. Η πυρκαγιά δεν απειλεί σύμφωνα με την Πυροσβεστική κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Νεκρή εντοπίστηκε 77χρονη μέσα στο σπίτι της στην Σαλαμίνα. Η ηλικιωμένη φέρει εκδορές, ενώ δεν έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες υπό τις οποίες η γυναίκα έχασε τη ζωή της. Η αστυνομία έχει προχωρήσει στην προσαγωγή του 57χρονου γιου της.

3.190 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε νωρίτερα ο ΕΟΔΥ. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 9 ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 134

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο στην Αθήνα, λόγω της διεξαγωγής του 27ου Ποδηλατικού Γύρου. Αναλυτικά οι ρυθμίσεις στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Στην αθλητική επικαιρότητα…

Απόψε στις 10 στο Παρίσι, ο μεγάλος τελικός του Champions League μεταξύ Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν συνάντησε καμία δυσκολία και επικράτησε 3-0 σετ του Σουηδού Μίκαελ Ίμερ παίρνοντας την πρόκριση για την φάση των «16» του Roland Garros.

Και ο καιρός…

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες για αύριο Κυριακή στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας. Γενικά αίθριος στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά. Θερμοκρασία έως 34 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα