back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Δύο ελληνικά τάνκερ στον Περσικό Κόλπο κατέλαβε το Ιράν. Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ιρανό Πρέσβη στην Αθήνα, καταδικάζοντας τις πράξεις αυτές, οι οποίες αντιβαίνουν θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και της Διεθνούς Ναυσιπλοΐας. Τόνισε επίσης ότι οι πράξεις αυτές θα έχουν ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις σχέσεις ΕΕ-Ιράν.

Το Υπουργείο Εξωτερικών ήδη έχει ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, τον Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας, καθώς και συμμάχους και εταίρους μας. Παράλληλα συνιστά στους Έλληνες πολίτες να αποφεύγουν ταξίδια στο Ιράν.

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν με ανακοίνωση τους ανέλαβαν την ευθύνη για την κατάληψη των δύο ελληνικών πετρελαιοφόρων στον Περσικό Κόλπο.

Άμεσα μέτρα για την απελευθέρωση των δύο ελληνόκτητων τάνκερ, ζητά με ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης.

«Η κατάσχεση των δυο ελληνικών πλοίων αποτελεί μια απαράδεκτη ενέργεια από πλευράς των τοπικών αρχών, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως αντίποινο για την παρακράτηση ρωσικού πλοίου, με ιρανικό φορτίο, που έλαβε χώρα από τις ελληνικές αρχές πριν μέρες στην Κάρυστο», αναφέρει ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα της κατάληψης των δύο ελληνικών πετρελαιοφόρων, κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Αυτό που οφείλει εδώ και τώρα να κάνει η κυβέρνηση είναι να μεριμνήσει για την απελευθέρωση κι ασφαλή επιστροφή των πληρωμάτων των δύο πλοίων», τονίζει το ΚΚΕ.

Κάλεσμα προς την ελληνική κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να αφεθούν ελεύθεροι οι ναυτικοί των δύο πλοίων, απευθύνει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Ιδιαίτερη αναφορά στις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις έκανε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγηση του στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο, τονίζοντας ότι η Αθήνα θα υπερασπίζεται τα δικαιώματά της και θα δημοσιοποιεί διεθνώς όσα συμβαίνουν. Η δυνατή Ελλάδα ενοχλεί κάποιους, όπως τους γείτονες μας, που έχουν επιδοθεί σε νέους λεονταρισμούς» υπογράμμισε, επισημαίνοντας ότι” όσο μάς προκαλούν, τόσο εκτίθενται και περιθωριοποιούνται”.

«Παραμένουμε πάντα ανοιχτοί σε κάθε προσέγγιση που εδράζεται στη διεθνή νομιμότητα και στις σχέσεις καλής γειτονίας», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το μεγάλο δίλημμα δεν είναι βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα, αλλά το δίλημμα που έχει το μέσο νοικοκυριό αν θα πληρώσει το ρεύμα ή το φροντιστήριο, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση στο πλαίσιο του συνεδρίου Future of Retail 2022. Ο κ. Μητσοτάκης ψάχνει τεχνηέντως να δημιουργήσει άλλα διλήμματα, τόνισε ο κ. Τσίπρας ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του γιατί αυτή η τεχνητή ένταση όπως είπε έχει οδηγήσει πολλές φορές στη διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης».

Η Ουκρανία δεν ανυπομονεί να μιλήσει με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα αυτού που ζούμε δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Το Κρεμλίνο κατηγορεί την Ουκρανία για το πάγωμα των ειρηνευτικών συνομιλιών λέγοντας ότι δεν είναι σαφές τι επιθυμεί το Κίεβο.

Εν τω μεταξύ, η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία που υπαγόταν στο Πατριαρχείο της Μόσχας, ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει τη σχέση της με τη Ρωσία, λόγω της εισβολής και διακήρυξε την «πλήρη ανεξαρτησία της» από τις ρωσικές πνευματικές αρχές. Ορισμένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας βρίσκονται στην Ουκρανία.

Κοντά σε συμφωνία για το έκτο πακέτο κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας βρίσκεται η ΕΕ. Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο ευρωπαϊκή πηγή, οι Βρυξέλλες προτείνουν εμπάργκο στην αγορά του ρωσικού πετρελαίου και των παραγώγων του, με εξαίρεση τις παραδόσεις μέσω αγωγών, γεγονός που θα μπορούσε να άρει το “βέτο” της Ουγγαρίας. Το νέο πακέτο κυρώσεων, αλλά συνολικά το ζήτημα της ενέργειας, θα τεθούν επί τάπητος στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που θα διεξαχθεί στις 30 και 31 Μαΐου.

Συνάντηση των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ με τη συμμετοχή της Ουκρανίας, Γεωργίας, Φινλανδίας και Σουηδίας θα διεξαχθεί στις 15-16 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, όπως μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ΝΕξτα.

Δυο διασωληνωμένοι ασθενείς από τους συνολικά έντεκα τραυματίες μεταξύ των οποίων και δυο ανήλικα παιδιά 4 και 12 ετών νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο κτήριο που στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, επί της οδού Αριστοτέλους.

Ένας σοβαρά τραυματίας και δύο ελαφρά ο απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε το μεσημέρι σε μίνι μάρκετ, πιθανότατα από διαρροή φιάλης προπανίου, στη συμβολή των οδών Ιουλιανού και Αλκιβιάδου, στην πλατεία Βικτωρίας.

3727 νέα κρούσματα, 14 θανάτους και 133 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ.

Εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, καθώς οι συνήγοροι των Κώστα Βαξεβάνη, Γιάννας Παπαδάκου, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Ελένης Τουλουπάκη και ενός πρώην επίκουρου εισαγγελέα διαφθοράς αρνούνται να υπογράψουν το πέρας της ανάκρισης.

O Αθήνα 9.84 κλείνει 35 χρόνια στα ερτζιανά, γιορτάζει και …παίζει μπάλα μαζί με μικρά και «μεγάλα» παιδιά. Σήμερα, ο σταθμός της πόλης διοργανώνει δύο ξεχωριστά ποδοσφαιρικά τουρνουά 4Χ4 στο Ζάππειο Μέγαρο, δίπλα από το άγαλμα του Καραϊσκάκη, από την πλευρά της Ηρώδου Αττικού. Το πρώτο τουρνουά, στο οποίο θα λάβουν μέρος μικροί αθλητές από τα φυτώρια αθηναϊκών σωματείων, θα διεξαχθεί από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Αμέσως μετά, από τις 2 έως τις 6 το απόγευμα, στη μάχη για γκολ θα ριχτούν ομάδες ΜΜΕ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στην Αθήνα, λόγω της διεξαγωγής του 27ου Ποδηλατικού Γύρου.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 92-57 εκτός έδρας του Περιστερίου και προκρίθηκε στα ημιτελικά της Μπάσκετ Λιγκ. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα με πλεονέκτημα έδρας και το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στο ΣΕΦ.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος, σήμερα ο καιρός στην Αττική, λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

24 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα