back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μ. Παπαδόπουλος: Οι Αστικές Εμπορευματικές Μεταφορές επιταχύνουν την ανάπτυξη της Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Διαβάστε επίσης

Τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των Αστικών Εμπορευματικών Μεταφορών στο πλαίσιο της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, παρουσίασε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές Μιχάλης Παπαδόπουλος σε ημερίδα στα Ιωάννινα.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι οι Αστικές Εμπορευματικές Μεταφορές αποτελούν ίσως το πιο δυναμικά αναπτυσσόμενο κομμάτι της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς μετά την εκδήλωση της πανδημίας, το πλήθος των ηλεκτρονικών παραγγελιών πολλαπλασιάστηκε, γεγονός που επιτάχυνε τη διαδικασία του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών της Αστικής Εφοδιαστικής.

Ο ευρωπαϊκός στόχος, της μείωσης κατά το ήμισυ των εκπομπών των αερίων θερμοκηπίου έως το 2030 από τον τομέα των μεταφορών, αφορά και τις εμπορευματικές μεταφορές.

«Οι νέες τεχνολογίες παροχής και διασύνδεσης πληροφοριών θα βελτιώσουν τη διαχείριση των δρομολογίων από τους φορείς με συνέπεια την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση του κόστους» σημείωσε ο υφυπουργός και πρόσθεσε:

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το Παρατηρητήριο Logistics που χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό έργο FENIX στο λιμάνι του Πειραιά, με σκοπό τη δημιουργία ενός ενοποιημένου, πανευρωπαϊκού ψηφιακού δικτύου πληροφόρησης στις μεταφορές και τα logistics».

Ο Υφυπουργός Μεταφορών επεσήμανε ότι ο ν.4784/2021 για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας επιτρέπει στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ενσωματώνουν τις δραστηριότητες της εφοδιαστικής στο γενικότερο πλαίσιο που χαρακτηρίζει τις λειτουργίες, και τις υποδομές κάθε πόλης.

Σε αυτή τη διαδικασία προβλέπεται με βάση τον νόμο να συμμετέχουν με τις προτάσεις τους και την παροχή στοιχείων και άλλοι φορείς, όπως Επιμελητήρια, Επαγγελματικές και Εμπορικές Ενώσεις. «Η συνεργασία όλων όσοι εμπλέκονται σε αυτή την αλυσίδα έχει πρωταρχική σημασία για την ευόδωση της προσπάθειας» κατέληξε ο κ Παπαδόπουλος.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα