back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Νέα επεισόδια ξέσπασαν τα ξημερώματα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Μετά από συναυλία στην Πολυτεχνική Σχολή, ομάδα ατόμων εκτόξευσε βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με ρίψεις νερού.

Σήμερα το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Αθήνας για το ποδήλατο, ο 27ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Οι διαδρομές είναι δύο, των 15 χιλιομέτρων, με εκκίνηση στις 10 το πρωί από την πλατεία Συντάγματος και των 5 χιλιομέτρων, με εκκίνηση στις 11 και τέταρτο, από τη Λεωφόρο Αμαλίας. Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

“Απαράδεκτη” χαρακτήρισε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών την κατάσχεση των ελληνικών πλοίων από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν. “Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δεσμευτεί για την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και την ασφάλεια της ναυτιλίας στα στενά του Ορμούζ” τόνισε. Σε ανακοίνωσή τους οι ιρανικές ναυτιλιακές αρχές, δηλώνουν ότι το πλήρωμα των δύο κατασχεθέντων ελληνικών τάνκερ δεν έχει συλληφθεί. Βρίσκεται πάνω στα πλοία και είναι καλά στην υγεία του. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διπλωματικές προσπάθειες των ελληνικών Αρχών για την απελευθέρωση των μελών του πληρώματος.

Στην Ουκρανία, κλιμακώνονται οι μάχες για τον έλεγχο του Ντονμπάς. Η Μόσχα επιβεβαίωσε ότι φιλορώσοι αυτονομιστές έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την καίρια τοποθεσία Λιμάν, που ανοίγει τον δρόμο στους Ρώσους στρατιώτες προς τις μεγάλες πόλεις Σλοβιάνσκ και Κραματόρσκ.

Σε διπλωματικό επίπεδο, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς μίλησαν τηλεφωνικά με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, από τον οποίο ζήτησαν να αρχίσει απευθείας διαπραγματεύσεις” με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Παράλληλα του έθεσαν τον κίνδυνο μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης εξαιτίας του συνεχιζόμενου πολέμου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου ο Πούτιν δήλωσε πρόθυμος να εξετάσει τρόπους για την εξαγωγή σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, αλλά και να επαναλάβει τον διάλογο με το Κίεβο.

Περιοδεία στον Έβρο θα πραγματοποιήσει σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά και την έξαρση στις μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία. Την ίδια ώρα η Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση με νέα παράνομη Navtex που δεσμεύει για έρευνες κεντρική περιοχή του Αιγαίου έως τις 14 Ιουνίου.

3.190 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Εννέα ασθενείς έχασαν τη ζωή τους ενώ 134 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Στο Μεξικό, επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα.

Στη Βραζιλία, τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 5.000 υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που πλήττουν τις τελευταίες ημέρες τα βορειοανατολικά της χώρας.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Ένα ακόμα μετάλλιο, μετά τα χθεσινά τέσσερα, διεκδικεί σήμερα η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε, στο Γκαζιαντέπ της Τουρκίας. Η εθνική ομάδα Κούμιτε Ανδρών αντιμετωπίζει την Πορτογαλία στον «μικρό» τελικό του Ομαδικού. Χθες ο Διονύσης Ξένος, κατέκτησε στην κατηγορία του το ασημένιο μετάλλιο, ο αδελφός του, Στέφανος Ξένος, το χάλκινο και επίσης από ένα χάλκινο η Κέλλυ Κυδωνάκη και η Βίκυ Πανετσίδου.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε με 1-0 τη Λίβερπουλ στο Παρίσι και κατέκτησε το 14ο Champions League της ιστορίας της.

Και ο καιρός

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας. Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν βροχές στα ορεινά. Θερμοκρασία έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα