back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται η κατάληψη των δύο ελληνικών πλοίων από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν.

Οι Έλληνες και ξένοι ναυτικοί δεν τελούν υπό κράτηση, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές του Ιράν και παραμένουν πάνω στα πλοία ενώ όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης σε δήλωσή του τόνισε ότι γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να απελευθερωθούν οι ναυτικοί και τα πλοία. Παράλληλα ο υπουργός τόνισε ότι “Τα μέλη του πληρώματος των δύο πλοίων, σύμφωνα με την τελευταία επικοινωνία μας, είναι καλά στην υγεία τους”.

Περιοδεία στον Έβρο πραγματοποιεί σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά και την έξαρση στις μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία. “Είμαστε αποφασισμένοι να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο την αποτρεπτική μας δύναμη, και να μπει τέλος σε όσους εργαλειοποιούν δυστυχισμένους ανθρώπους: Τους παράτυπους μετανάστες”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωρικάκος.

Τη Ράνια Σβίγκου πρότεινε για τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας από τη βήμα της συνεδρίασης του οργάνου. Παράλληλα για τη θέση του αναπληρωτή Γραμματέα πρότεινε τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη. Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το σκεπτικό της πρότασης του βασίστηκε σε πέντε κριτήρια- άξονες. “Ανανέωση- ισότιμη εκπροσώπηση φυλου- ενότητα- ανιδιοτέλεια- προοπτικη.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο δημοφιλής τραγουδιστής Δάκης μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Την είδηση έκανε γνωστή μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter η καλή του φίλη και σύζυγος του Μίμη Πλέσσα, Λουκίλλα Καρρέρ.

Σε τέσσερις συλλήψεις και 29 προσαγωγές, προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις τη νύχτα κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο ΑΠΘ. Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίσθηκαν, κατά περίπτωση, δικογραφίες για εκκρεμή καταδικαστική απόφαση, παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα ο 27ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας. Περισσότερα από 8.000 ποδήλατα πλημμύρισαν τους δρόμους του κέντρου, παίρνοντας μέρος στη μεγάλη αυτή γιορτή του ποδηλάτου, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Εκτός από την κλασική διαδρομή των 5 χιλιομέτρων, φέτος υπήρχε η καινοτομία της κούρσας των 15 χιλιομέτρων.

Στην περιοχή Κολοκυνθούς στην 4η δημοτική κοινότητα επιχείρησαν σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες καθαριότητας και απολύμανσης του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της Κυριακής της καθαριότητας.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις τις επόμενες ώρες οπότε υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν βροχές στα ορεινά. Θερμοκρασία έως 32 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα