back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται η κατάληψη των δύο ελληνικών πλοίων από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν.

Οι Έλληνες και ξένοι ναυτικοί δεν τελούν υπό κράτηση, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές του Ιράν. Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης σε δήλωσή του τόνισε ότι γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να απελευθερωθούν οι ναυτικοί και τα πλοία. Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι “Τα μέλη του πληρώματος των δύο πλοίων, σύμφωνα με την τελευταία επικοινωνία , είναι καλά στην υγεία τους”.

Περιοδεία στον Έβρο πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά και την έξαρση στις μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία. “Είμαστε αποφασισμένοι να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο την αποτρεπτική μας δύναμη, και να μπει τέλος σε όσους εργαλειοποιούν δυστυχισμένους ανθρώπους: Τους παράτυπους μετανάστες”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωρικάκος.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζήτησε εκ νέου την άμεση προσφυγή στις κάλπες, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πετύχει καθαρή νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές. Στο μεταξύ ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε για τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ τη Ράνια Σβίγκου. Παράλληλα για τη θέση του αναπληρωτή Γραμματέα πρότεινε τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο δημοφιλής τραγουδιστής Δάκης μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Την είδηση έκανε γνωστή μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter η καλή του φίλη και σύζυγος του Μίμη Πλέσσα, Λουκίλλα Καρρέρ. “Η φωνή του έχει συνδεθεί με μια ολόκληρη εποχή του ελληνικού τραγουδιού, με μερικές από τις δημοφιλέστερες στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου και με συνεργασίες με πολλούς σημαντικούς δημιουργούς”, δήλωσε στο συλλυπητήριο μήνυμά της για την απώλεια του Δάκη, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Στο ενεργειακό κόστος, το οποίο μετακυλύεται στο τελικό προϊόν, απέδωσε τον υψηλό πληθωρισμό ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος. Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τη Μαρία Παύλου, ο κύριος Αναγνωστόπουλος προειδοποίησε ότι οι έλεγχοι στην αγορά για αισχροκέρδεια θα είναι συνεχείς και θα επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα.

Σε τέσσερις συλλήψεις και 29 προσαγωγές, προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις τη νύχτα κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο ΑΠΘ. Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίσθηκαν, κατά περίπτωση, δικογραφίες για εκκρεμή καταδικαστική απόφαση, παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Περισσότεροι από 7.000 μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες πλημμύρισαν το πρωί τους δρόμους της Αθήνας, στον 27ο ποδηλατικό γύρο του Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων. “Μία ξεχωριστή Κυριακή στην πόλη μας γεμάτη παλμό, άθληση και ψυχαγωγία. Συγχαρητήρια σε όλους!”, το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Και ο καιρός.

Γενικά αίθριος στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις τις επόμενες ώρες οπότε υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν βροχές στα ορεινά. Θερμοκρασία έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα