back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Για «απαράδεκτη κατάσχεση» των δύο ελληνικών πλοίων από το Ιράν κάνει λόγο ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο σημειώνοντας ότι η ΕΕ εξέφρασε την «έντονη ανησυχία» της στις ιρανικές αρχές, οι οποίες τονίζουν ότι οι Έλληνες και ξένοι ναυτικοί δεν τελούν υπό κράτηση. Σε δήλωσή του, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης διαβεβαίωσε ότι γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να απελευθερωθούν οι ναυτικοί και τα πλοία και συμπλήρωσε ότι “Τα μέλη του πληρώματος των δύο πλοίων, είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με την τελευταία επικοινωνία μαζί τους”.

Κλιμακώνει τις επιθέσεις η Άγκυρα. Από εδώ και πέρα o Μητσοτάκης δεν είναι πλέον συνομιλητής μου, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Είμαστε φίλοι με αυτούς που είναι φίλοι μαζί μας, αλλά πρέπει να ξέρουν καλά πως θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται με αυτούς που μας βλέπουν ως εχθρό», πρόσθεσε ο Ταγίπ Ερντογάν. Παράλληλα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτόξευσε νέες απειλές, προειδοποιώντας ότι η Άγκυρα δεν θα περιμένει την άδεια των ΗΠΑ για να εξαπολύσει μια νέα επίθεση στη Συρία. Όπως μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τόνισε πως “δεν μπορούμε να καταπολεμάμε την τρομοκρατία περιμένοντας την άδεια από οποιονδήποτε”.

«Είμαστε αποφασισμένοι να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο την αποτρεπτική μας δύναμη, και να μπει τέλος σε όσους εργαλειοποιούν δυστυχισμένους ανθρώπους: Τους παράτυπους μετανάστες», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος από τον Έβρο όπου περιόδευσε σήμερα μετά την άυξηση των μεταναστατευτικών ροών από την Τουρκία.

Αρκετές εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη Χάρκοβο, της Ουκρανίας, την οποία επισκέφθηκε πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Νωρίτερα ο ουκρανός πρόεδρος επισκέφθηκε στρατιώτες που μάχονται στην πρώτη γραμμή των πολεμικών συγκρούσεων. Η επίσκεψη του σηματοδότησε την πρώτη επίσημη εμφάνισή του, εκτός της περιοχής του Κιέβου, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Δύο 575 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 16 θανάτους και 132 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο δημοφιλής τραγουδιστής Δάκης μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. “Η φωνή του έχει συνδεθεί με μια ολόκληρη εποχή του ελληνικού τραγουδιού, με μερικές από τις δημοφιλέστερες στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου και με συνεργασίες με πολλούς σημαντικούς δημιουργούς”, δήλωσε στο συλλυπητήριο μήνυμά της, για την απώλεια του Δάκη, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Περισσότεροι από 7.000 μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες πλημμύρισαν το πρωί τους δρόμους της Αθήνας, στον 27ο ποδηλατικό γύρο του Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων. “Μία ξεχωριστή Κυριακή στην πόλη μας γεμάτη παλμό, άθληση και ψυχαγωγία. Συγχαρητήρια σε όλους!”, το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά σε βιομηχανικό κτίριο στο Σπράιτενμπαχ, έξω από τη Ζυρίχη, όπως μετέδωσε η ελβετική ραδιοφωνία και τηλεόραση. Επί τοπου ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, ενώ ο πυκνός μαύρος καπνός είναι ορατός από μίλια.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 27 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα