back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Αύριο το πρωί θα συνεχίσουν οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις διαπραγματεύσεις για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο καθώς δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία παραμονή της Συνόδου κορυφής. Η πρόταση που συζητείται τώρα μεταξύ των χωρών της ΕΕ προϋποθέτει μια απαγόρευση στις παραδόσεις ρωσικού πετρελαίου στην ΕΕ μέσω θαλάσσης εως το τέλος του έτους, αλλά προβλέπει μια εξαίρεση για το πετρέλαιο που παραδίδεται από τον ρωσικό αγωγό Druzhba (Φιλία) στα ρωσικά, ο οποίος τροφοδοτεί την Ουγγαρία, τη Σλοβακία και την Τσεχία.

Για «απαράδεκτη κατάσχεση» των δύο ελληνικών πλοίων από το Ιράν κάνει λόγο ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο σημειώνοντας ότι η ΕΕ εξέφρασε την «έντονη ανησυχία» της στις ιρανικές αρχές, οι οποίες τονίζουν ότι οι Έλληνες και ξένοι ναυτικοί δεν τελούν υπό κράτηση. Σε δήλωσή του, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης διαβεβαίωσε ότι γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να απελευθερωθούν οι ναυτικοί και τα πλοία και συμπλήρωσε ότι “Τα μέλη του πληρώματος των δύο πλοίων, είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με την τελευταία επικοινωνία μαζί τους”.

Κλιμακώνει τις επιθέσεις η Άγκυρα. Από εδώ και πέρα o Μητσοτάκης δεν είναι πλέον συνομιλητής μου, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Είμαστε φίλοι με αυτούς που είναι φίλοι μαζί μας, αλλά πρέπει να ξέρουν καλά πως θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται με αυτούς που μας βλέπουν ως εχθρό», πρόσθεσε ο Ταγίπ Ερντογάν. Παράλληλα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτόξευσε νέες απειλές, προειδοποιώντας ότι η Άγκυρα δεν θα περιμένει την άδεια των ΗΠΑ για να εξαπολύσει μια νέα επίθεση στη Συρία. Όπως μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τόνισε πως “δεν μπορούμε να καταπολεμάμε την τρομοκρατία περιμένοντας την άδεια από οποιονδήποτε”.

Υπερψηφίστηκε η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για την ανάδειξη νέας γραμματέα και αναπληρωτή γραμματέα στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, τα νέα πρόσωπα θα είναι η Ράνια Σβίγκου και ο Γιώργος Βασιλειάδης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τις υποψηφιότητες υπερψήφισαν 228 από τις 299 συνολικά, ενώ καταγράφηκαν 70 λευκά και ένα άκυρο.

ΟΙ Ρωσικοί βομβαρδισμοί κατέστρεψαν όλες τις υποδομές ζωτικής σημασίας στην ουκρανική πόλη Σεβεροντονέτσκ, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, περιγράφοντας την κατάληψη της πόλης ως τον “κύριο στόχο” της Ρωσίας αυτή τη στιγμή.

Παράλληλα, ο Ουκρανός πρόεδρος ανακοίνωσε την αποπομπή τον αρχηγό των υπηρεσιών ασφαλείας του Χαρκόβου (βορειοανατολικά), ο οποίος όπως είπε “δεν εργαζόταν για την υπεράσπιση της πόλης” από τότε που άρχισε η ρωσική εισβολή.

2.575 νέα κρούσματα κορoνοϊού, 16 θανάτους και 132 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα