back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα δεν παζαρεύει θέματα εθνικής κυριαρχίας

Διαβάστε επίσης

«Δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις στην υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και δεν θα σταματήσουμε να διεθνοποιούμε την τουρκική παραβατικότητα σε όλα τα διεθνή φόρα. Η Ελλάδα δεν υποχωρεί σε απειλές και μπλόφες, ούτε παζαρεύει τα θέματα της εθνικής της κυριαρχίας», επισημαίνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ της Κυριακής» και τον δημοσιογράφο Απόστολο Χονδρόπουλο.

Σχετικά με την Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, ο κ. Βαρβιτσιώτης δηλώνει ότι καμία χώρα δεν έχει τις ίδιες ενεργειακές ανάγκες και γι’ αυτό χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια για τον τελικό συμβιβασμό. Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι απαιτείται λύση κοινή, συλλογική, ευρωπαϊκή. Για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τονίζει ότι η Ευρώπη πρέπει να σταθεί ενωμένη απέναντι στον αυταρχισμό, τον αναθεωρητισμό και την επαναχάραξη των συνόρων.

Απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολιτικό αφήγημα και διαστρεβλώνει συνειδητά την πραγματικότητα με ψευδείς ειδήσεις. “Το διακύβευμα είναι «Ελλάδα του χθες» ή «Ελλάδα του αύριο». Όπως ηττήθηκε ο λαϊκισμός στις κάλπες του 2019, έτσι θα ηττηθεί ξανά και στις επόμενες εκλογές”, καταλήγει.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα