back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σ. Αναγνωστόπουλος: Σαρωτικοί έλεγχοι και αυστηρά πρόστιμα για τον έλεγχο της αισχροκέρδειας στην αγορά

Διαβάστε επίσης

 

Στο ενεργειακό κόστος που μετακυλίεται στο τελικό προϊόν, απέδωσε τον υψηλό πληθωρισμό, ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

Μιλώντας στον Αθήνα 984 και στη Μαρία Παύλου, έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά, προειδοποιώντας όσους αισχροκερδούν με επιβολή αυστηρών προστίμων.

«Ο υψηλός πληθωρισμός που βλέπουμε στις δυτικές κοινωνίες τους τελευταίους αρκετούς μήνες οφείλεται στην εκτίναξη του ήδη υψηλού ενεργειακού κόστους, μετά τις γεωπολιτικές εξελίξεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Το ενεργειακό κόστος ήταν όμως υψηλό και πριν από τη σύρραξη για αυτό και υπάρχει άμεση ανάγκη αλλαγής του ενεργειακού μοντέλου και μετάβασης από τα υγρά και στερεά καύσιμα σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Το ήδη σημαντικό ενεργειακό κόστος, θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για ικανό χρονικό διάστημα, τουλάχιστον μέχρις ότου ολοκληρωθούν και οι επενδύσεις σε αυτό τον τομέα» τόνισε.

Ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή προανήγγειλε περαιτέρω εντατικοποίηση των ελέγχων παρακολούθησης της αισχροκέρδειας στην αγορά και ειδικότερα στα πρατήρια υγρών καυσίμων.

«Οι έως τώρα έλεγχοι είναι οι περισσότεροι που έχουν γίνει από την πολιτεία με στόχο την εξάλειψη του φαινομένου. Η αισχροκέρδεια συνιστά απαράδεκτη όσο και αθέμιτη πρακτική απέναντι στον καταναλωτή. Ο έλεγχός της αποτελεί κύριο στόχο για εμάς με την επιβολή αυστηρών προστίμων στους παραβάτες, ειδικότερα δε στα πρατήρια βενζίνης» ήταν τα λόγια του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα