back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Τη Ράνια Σβίγκου πρότεινε ο Αλ. Τσίπρας για νέα γραμματέα

Διαβάστε επίσης

Τη Ράνια Σβίγγου πρότεινε για τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας από τη βήμα της συνεδρίασης του οργάνου.

Παράλληλα για τη θέση του αναπληρωτή Γραμματέα πρότεινε τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη. Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το σκεπτικό της πρότασης του βασίστηκε σε πέντε κριτήρια- άξονες. «Ανανέωση- ισότιμη εκπροσώπηση φύλου- ενότητα- ανιδιοτέλεια- προοπτική».

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο Α. Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζήτησε εκ νέου την άμεση προφυγή στις κάλπες, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πετύχει καθαρή νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές.

«Δεν πάει άλλο με αυτή την κυβέρνηση, που συρρικνώνει τις δυνατότητες της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας. Δεν υπάρχουν πια περιθώρια αναμονής, το καθεστώς Μητσοτάκη διαλύει την οικονομία την κοινωνική συνοχή», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη προσπαθεί να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό με το να χρησιμοποιεί ως πρόσχημα το διεθνή χαρακτήρα των κρίσεων, από την πανδημία μέχρι και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Ο διεθνής χαρακτήρας των κρίσεων δεν μπορεί να κρύψει τις εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.», ενώ ζήτησε από τα μέλη της Κ.Ε του οργάνου να αφοσιωθούν στον αγώνα για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές για να μπεί τέλος στην “απολυταρχία της απληστίας”, όπως προσδιόρισε τις συνθήκες της σημερινής διακυβέρνησης.

«Θέλουμε μπορούμε και θα νικήσουμε. Μας περιμένει σκληρή δουλειά και μεγάλος αγώνας για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της κοινωνίας. Η νίκη στις εκλογές όποτε και αν αποφασίσει ο Κ. Μητσοτάκης είναι εφικτή. Νίκη καθαρή, για να μην αφήνει περιθώρια για αμφισβητήσεις. Να μπει τέλος στην απολυταρχία της απληστίας και στη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης».

Στην παρέμβαση του, η οποία ολοκληρώθηκε, προτείνοντας για τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ε τη Ράνια Σβίγγου με αναπληρωτή το Γ. Βασιλειάδη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε μηνύματα και εντός του κόμματος, ζητώντας να μπει τέλος στην εσωστρέφεια. Μάλιστα για να καταστήσει σαφές πως “όλοι πρέπει να αλλάξουμε” αναφέρθηκε τις προσδοκίες που έχουν τα χιλιάδες μέλη που προσήλθαν στις κάλπες του κόμματος για την εκλογή προέδρου και Κ.Ε.

Σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα το μήνυμα της αθρόας συμμετοχής δεν ήταν μόνο προς το Μέγαρο Μαξίμου για την ανάγκη πολιτικής αλλαγής, αλλά και προς την Κουμουνδούρου.
«Ήταν εντολή αλλαγής και προς εμάς, για τον τρόπο που λειτουργούμε και δουλεύουμε», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας, διερωτώμενος: «Θα παραμείνουμε κλεισμένοι στον εαυτό μας και την ασφάλεια των γραφείων ή θα γίνουμε ένα με την κοινωνία. Θα τους αγκαλιάσουμε ή θα τους αγνοήσουμε και θα τους θυμηθούμε στις εκλογές;»

Γιώργος Κατσίγιαννης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα