back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Βόρεια Κορέα: Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι συζητούν αναθεώρηση των περιορισμών για την Covid

Διαβάστε επίσης

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Βόρειας Κορέας συζήτησαν σήμερα την αναθεώρηση των περιορισμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, κρίνοντας ότι «βελτιώνεται» η κατάσταση σε ό,τι αφορά το πρώτο ξέσπασμα της Covid-19 που ανακοινώθηκε επίσημα στη χώρα, όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σε συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου υπό την ηγεσία του Κιμ Γιονγκ Ουν «έγινε μια θετική αξιολόγηση για την κατάσταση της πανδημίας που τίθεται υπό έλεγχο και βελτιώνεται σε όλη τη χώρα και συζητήθηκαν τα θέματα της συνεχούς σταθεροποίησης και βελτίωσης της συνολικής κατάστασης κατά της πανδημίας», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η Βόρεια Κορέα δεν ανέφερε θανάτους μεταξύ των ασθενών με «πυρετό» για δεύτερη συνεχή ημέρα και ανακοίνωσε ότι σήμερα ακόμα 89.500 άνθρωποι εμφάνισαν συμπτώματα πυρετού, συγκριτικά με σχεδόν 400.000 πριν από από 11 ημέρες.

Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πρωτόγνωρο κύμα μολύνσεων με κορονοϊό από τότε που κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επέβαλε πανεθνικό lockdown αυτό τον μήνα, πυροδοτώντας ανησυχίες για την έλλειψη εμβολίων, ιατρικών προμηθειών και τροφίμων.

Σύμφωνα με το KCNA, σε όλη τη χώρα καταβάλλονται προσπάθειες για να ενισχυθούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένης της συλλογής βρόχινου νερού, της εξέτασης ανθεκτικών στον ιό φαρμάκων και της δημιουργίας κέντρων καραντίνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα