back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Για την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας, αλλά και τις επιπτώσεις της συμπεριφοράς αυτής στην σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου θα ενημερώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τους ευρωπαίους ηγέτες κατά το αποψινό δείπνο στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο των εργασιών της διήμερης Συνόδου Κορυφής.

«Το καλοκαίρι μπορεί να έχουμε πέραν των συμβατικών και υβριδικού τύπου απειλές όπως πρόκληση πυρκαγιών, στα νησιά και τα σύνορα στον Έβρο», σχολίαζαν απόψε κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Οι ίδιοι κύκλοι, ανέφεραν ότι «ο στρατός βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει απειλές, αό όπου κι αν αυτές προέρχονται και έχουν ως στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση».

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Άντονι Μπλίνκεν είχε νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός Εξωτερικών έθεσε στον Αμερικανό ομόλογό του την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας σε όλα τα επίπεδα και την κατάσχεση των δυο ελληνικών πλοίων στο Ιράν.

Ο Νίκος Δένδιας είχε, ωστόσο, επικοινωνία για τα συγκεκριμένα θέματα τόσο με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γιαίρ Λαπίντ, όσο και τον Σαουδάραβα Φαισάλ μπιν Φαρχάν.

“Ανεύθυνο” χαρακτήρισε τον τρόπο με τον οποίο έχει χειριστεί η Κομισιόν την πρόταση για εμπάργκο στην εισαγωγή του ρωσικού πετρελαίου, ο Ούγγρος Πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής. Συγκεκριμένα, είπε ότι το εμπάργκο προτάθηκε απροσδόκητα, χωρίς να απαντηθούν ερωτήματατης Βουδαπέστης αναφορικά με την ενεργειακή ασφάλειά της. “Η ενέργεια είναι σημαντικό ζήτημα. Χρειαζόμαστε λύσεις και εν συνεχεία κυρώσεις”, τόνισε.

“Απολύτως σίγουρος” ότι οι 27 θα επιτύχουν συμφωνία για το 6ο πακέτο κυρώσεων έναντι της Ρωσίας, δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Ζοζέπ Μπορέλ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο οποίος δήλωσε ότι τώρα είναι η στιγμή για να αποφασιστεί η επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο. “Δεν είναι εύκολο. Ελπίζω να μπορέσουμε να λάβουμε απόφαση για αυτό το σημαντικό ζήτημα.” είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο νωρίτερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ειπτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έκανε λόγο για χαμηλές προσδοκίες αναφορικά με την επίτευξη συμφωνίας για απαγόρευση της εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες πρόκειται να συμφωνήσουν επί της αρχής για το εμπάργκο, στο ρωσικό πετρέλαιο, όπως υπέδειξε ένα προσχέδιο κειμένου που δημοσίευσε το πρακτορείο Reuters, αλλά αναμένεται να αφήσουν όλες τις δύσκολες αποφάσεις για αργότερα.

«Οι ΗΠΑ δεν θα προμηθεύσουν την Ουκρανία με πυραυλικά συστήματα που μπορούν να φτάσουν ως τη Ρωσία». Αυτό διευκρίνισε σύμφωνα με το Ρόιτερς ο Τζο Μπάιντεν, έπειτα από δημοσιεύματα για την αποστολή οπλικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς από την αμερικανική κυβέρνηση στο Κίεβο.

Εν τω μεταξύ, η ολλανδική εταιρεία GasTerra γνωστοποίησε ότι από αύριο θα σταματήσει να προμηθεύεται φυσικό αέριο από την Gazprom, καθώς αρνήθηκε να ενδώσει στις απαιτήσεις της Μόσχας για πληρωμή σε ρούβλια. Η εταιρεία ανήκει κατά 50% στο ολλανδικό κράτος, ενώ από 25% κατέχουν Shell και Exxon.

2400 νέα κρούσματα, 21 θανάτους και 130 διασωληνωμένους ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Στη δεύτερη θέση σε φτώχεια και στην προτελευταία ως προς την αγοραστική δύναμη στην ΕΕ, πριν από την Κροατία βρίσκεται η χώρα μας, υπό την βαριά σκιά του κύματος ανατιμήσεων, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για την οικονομία και την απασχόληση.

Το θέμα της ασφάλειας των παιδικών χαρών της πόλης μας συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά τον τραυματισμό πρόσφατα 5χρονου αγοριού σε παιδική χαρά στη Νεάπολη Εξαρχείων.

35 χρόνια στα ερτζιανά κλείνει αύριο ο Αθήνα 984 και το γιορτάζει. 35 χρόνια γεμάτα ενημέρωση, πολιτισμό, μνήμες και συναισθήματα. Αύριο από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, οι παραγωγοί του Αθήνα 984 θα βγουν από τα στούντιο και θα γιορτάσουν μαζί σας στην Κυψέλη, όπου και θα εκπέμψει ζωντανά από τη Δημοτική Αγορά, στη Φωκίωνος Νέγρη 42. Περισσότερες λεπτομέρειες στον ιστότοπο του σταθμού μας στο www.athina984.gr

Την ήττα με 3-1 σετ γνώρισε από τον Δανό Χόλγκερ Ρούνε γνώρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και αποκλείστηκε από το Ρολάν Γκαρός.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου

25 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα