back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

«Δεν θα αφήσουμε κανέναν να απειλήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, προσερχόεμνος στην εν εξελίξει Συνοδο Κορυφής. «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Είμαστε μια χώρα που έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της, έχουμε ισχυρούς συμμάχους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναμένεται να θέσει την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα στο δείπνο των ευρωπαίων ηγετών.

«Το καλοκαίρι μπορεί να έχουμε πέραν των συμβατικών και υβριδικού τύπου απειλές όπως πρόκληση πυρκαγιών, στα νησιά και τα σύνορα στον Έβρο», σχολίαζαν απόψε κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Οι ίδιοι κύκλοι, ανέφεραν ότι «ο στρατός βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει απειλές, από όπου κι αν αυτές προέρχονται και έχουν ως στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση».

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία είχαν νωρίτερα οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας ΗΠΑ. Ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τον Άντονι Μπλίνκεν για την τουρκική προκλητικότητας σε όλα τα επίπεδα αλλά και για τη “πειρατεία” εναντίον των δύο ελληνικών τάνκερ από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν.

«Η Τουρκία αμφισβητεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας διακινδυνεύοντας μια περαιτέρω αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής», τόνισε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την αντιφώνηση στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν της, ο Πρόεδρος της Εσθονίας στο Ταλίν.

Ως κράτος που προκαλεί προβλήματα εντός του ΝΑΤΟ και διαρκώς θέτει εμπόδια, παρουσιάζουν οι συντάκτες των Τάιμς της Νέας Υόρκης την Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Έντονη σύσταση» προς τις ελληνικές πλοιοκτήτριες εταιρείες, να αποφεύγουν τα πλοία τους τα ιρανικά ύδατα, κατά τον διάπλου τους στον Περσικό κόλπο, απηύθυνε το υπουργείο Ναυτιλίας.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ρωσικό πετρέλαιο στην εν εξελίξει σύνοδο κορυφής. Σε δύσκολη θέση η ΕΕ, καθώς η Ουγγαρία και ο Βίκτορ Όρμπαν διατηρούν σκληρή στάση στο ζήτημα.

“Απολύτως σίγουρος” ότι οι 27 θα επιτύχουν συμφωνία για το 6ο πακέτο κυρώσεων έναντι της Ρωσίας, δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Ζοζέπ Μπορέλ.

Tώρα είναι η στιγμή για να αποφασιστεί η επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Να συμφωνήσουν στο έκτο πακέτο κυρώσεων το συντομότερο δυνατόν, κάλεσε τους ευρωπαίους ηγέτες ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στη σύνοδο κορυφής.

Ο δρόμος των κυρώσεων είναι ο μόνος που καταλαβαίνει ο Βλαντίμιρ Πούτιν, τόνισε ο ουκρανός πρόεδρος.

Εν τω μεταξύ, η ολλανδική εταιρεία GasTerra γνωστοποίησε ότι από αύριο θα σταματήσει να προμηθεύεται φυσικό αέριο από την ρωσική Gazprom, καθώς αρνήθηκε να ενδώσει στις απαιτήσεις της Μόσχας για πληρωμή σε ρούβλια.

2400 νέα κρούσματα, 21 θανάτους και 130 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Η Δημοτική αρχή αναλαμβάνει την ευθύνη, δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης αναφερόμενος στο ατύχημα που είχε νήπιο προ ημερών σε παιδική χαρά στα Εξάρχεια. Μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Μπακογιάννης ο οποίος δήλωσε σοκαρισμένος για το ατύχημα τόνισε ότι έχουν ξεκινήσει εντατικοί έλεγχοι για την ασφάλεια σε όλες τις παιδικές χαρές του Δήμου, πριν από το ατύχημα.

35 χρόνια στα ερτζιανά κλείνει αύριο ο Αθήνα 984 και το γιορτάζει.35 χρόνια γεμάτα ενημέρωση, πολιτισμό, μνήμες και συναισθήματα. Αύριο από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, οι παραγωγοί του Αθήνα 984 θα βγουν από τα στούντιο και θα γιορτάσουν μαζί σας στην Κυψέλη, όπου και θα εκπέμψει ζωντανά από τη Δημοτική Αγορά, στη Φωκίωνος Νέγρη 42. Περισσότερες λεπτομέρειες στον ιστότοπο του σταθμού μας στο www.athina984.gr

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα με 116-73 του Προμηθέα στο ΣΕΦ και έκανε το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών στη Μπάσκετ Λιγκ. Επόμενο παιχνίδι των δύο ομάδων την Τετάρτη στην Πάτρα, ενώ η πρόκριση κρίνεται στις τρεις νίκες

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

23 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα