back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Την έντονη καταδίκη των Ηνωμένων Πολιτειών για την κατάσχεση των δύο ελληνικών τάνκερ από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, μετέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Νίκο Δένδια.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι το Ιράν πρέπει να απελευθερώσει αμέσως τόσο τα κατασχεθέντα πλοία όσο και τα φορτία και τα πληρώματά τους. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται δίπλα στην Ελλάδα, τον σύμμαχο μας κλειδί στο ΝΑΤΟ και εταίρο, απέναντι σε αυτή την αδικαιολόγητη κατάσχεση», καταλήγει η ανακοίνωση. Επίσης ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογο του και για την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα.

«Έντονη σύσταση» προς τις ελληνικές πλοιοκτήτριες εταιρείες, να αποφεύγουν τα πλοία τους τα ιρανικά ύδατα, κατά τον διάπλου τους στον Περσικό κόλπο, απηύθυνε το υπουργείο Ναυτιλίας.

«Δεν θα αφήσουμε κανέναν να απειλήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, προσερχόμενος στην εν εξελίξει Σύνοδο Κορυφής. «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Είμαστε μια χώρα που έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της, έχουμε ισχυρούς συμμάχους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναμένεται να θέσει τις τουρκικές προκλήσεις στο δείπνο των ευρωπαίων ηγετών.

«Το καλοκαίρι μπορεί να έχουμε πέραν των συμβατικών και υβριδικού τύπου απειλές όπως πρόκληση πυρκαγιών, στα νησιά και τα σύνορα στον Έβρο», σχολίαζαν απόψε κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Οι ίδιοι κύκλοι, ανέφεραν ότι «ο στρατός βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει απειλές, απ´όπου κι αν αυτές προέρχονται και έχουν ως στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση».

«Η Τουρκία αμφισβητεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας διακινδυνεύοντας μια περαιτέρω αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής», τόνισε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την αντιφώνηση στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν της, ο Πρόεδρος της Εσθονίας στο Ταλίν.

Ως κράτος που προκαλεί προβλήματα εντός του ΝΑΤΟ και διαρκώς θέτει εμπόδια, παρουσιάζουν οι συντάκτες των Τάιμς της Νέας Υόρκης την Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συνομιλίες των Ευρωπαίων ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες για το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Όπως σημείωσε ευρωπαϊκή πηγή, υπάρχει «πολιτική πίεση» για την επίτευξη συμφωνίας, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν στην τοποθέτησή του επιπε ότι θα μπορούσε να δεχτεί το κείμενο ως έχει, ωστόσο ζήτησε επιπλέον εγγυήσεις σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο «ατύχημα». Θα μπορούσε να υπάρξει πολιτική συμφωνία απόψε, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Να συμφωνήσουν στο έκτο πακέτο κυρώσεων το συντομότερο δυνατόν, κάλεσε τους ευρωπαίους ηγέτες ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στη σύνοδο κορυφής.

Εν τω μεταξύ, η ολλανδική εταιρεία GasTerra γνωστοποίησε ότι από αύριο θα σταματήσει να προμηθεύεται φυσικό αέριο από την ρωσική Gazprom, καθώς αρνήθηκε να ενδώσει στις απαιτήσεις της Μόσχας για πληρωμή σε ρούβλια.

Για τις εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας, τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Κιέβου και Μόσχας και τη σπουδαιότητα της διαμετακόμισης των ουκρανικών σιτηρών, συζήτησαν ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα.

Σήμερα επίσης ο τούρκος πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Βλαντιμιρ Πούτιν ο οποίος τον διαβεβαιωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία για την ελεύθερη διαμετακόμιση αγαθών στη Μαύρη Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων σιτηρών από την Ουκρανία.

2400 νέα κρούσματα, 21 θανάτους και 130 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

«Η ευθύνη για το ατύχημα -που είχε προ ημερών νήπιο σε παιδική χαρά στα Εξάρχεια- είναι του Δημάρχου» τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων. Ανακοίνωσε ότι έχουν ξεκινήσει εκτεταμένοι έλεγχοι για την ασφάλεια των παιδιών σε όλες τις παιδικές χαρές του Δήμου πριν συμβεί το ατύχημα. Χαρακτήρισε εξαρχής «πάρα πολύ σοβαρό το θέμα» και δήλωσε σοκαρισμένος από το συμβάν. Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη, στα σχεδόν τρία χρόνια της θητείας του, από τις 82 παιδικές χαρές της Αθήνας έχουν ανακατασκευαστεί ήδη οι 24 ενώ άλλες δώδεκα έχουν δημοπρατηθεί και άμεσα συμβασιοποιούνται οι εργολαβίες για να ξεκινήσουν.

35 χρόνια στα ερτζιανά κλείνει αύριο ο Αθήνα 984 και το γιορτάζει. 35 χρόνια γεμάτα ενημέρωση, πολιτισμό, μνήμες και συναισθήματα. Αύριο από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, οι παραγωγοί του Αθήνα 984 θα βγουν από τα στούντιο και θα γιορτάσουν μαζί σας στην Κυψέλη. Περισσότερες λεπτομέρειες στον ιστότοπο του σταθμού μας στο www.athina984.gr

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

23 Βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα