back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο Πλεύρης προβλέπει 4η δόση εμβολίου για όλους από τον Σεπτέμβριο

Διαβάστε επίσης

Σε ύφεση βρίσκεται η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας , καθώς στους σκληρούς δείκτες βρισκόμαστε σε πολύ χαμηλή πληρότητα τις κλίνες ΜΕΘ και αντίστοιχα τα κρούσματα έχουν μια μειούμενη πορεία, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Αυτό μας δείχνει ότι το καλοκαίρι φαίνεται ότι δε θα μας πιέσει η πανδημία, ωστόσο όλη η επιστημονική κοινότητα λέει ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί ακόμα και με αυτές τις συνθήκες, ακόμα και με την Όμικρον το φθινόπωρο θα έχουμε μια πίεση. Περιμένουμε ότι τον Σεπτέμβριο ακόμα και με τα χαρακτηριστικά που έχουν οι βαριές λοιμώξεις του αναπνευστικού προ Covid, θα υπάρξει μια πίεση».

Πρόσθεσε δε ότι από τον Σεπτέμβριο θα χρειαστεί τέταρτη δόση του εμβολίου στον γενικό πληθυσμό, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς κάποιων περιοριστικών μέτρων, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

Σχετικά με την κατάσταση στο ΕΣΥ, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι λόγω της πανδημίας πολλά τακτικά χειρουργεία είχαν μείνει πίσω και πολλοί άνθρωποι δεν είχαν πάει στο ΕΣΥ για να κάνουν ιατρικές πράξεις και τώρα που υπάρχει κενό «δημιουργούνται συνθήκες πίεσης στα non covid περιστατικά».

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα