back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μ. Κατρίνης: Να τοποθετηθούν στις προκλήσεις της Τουρκίας, όχι με λεκτικές καταδίκες, αλλά με κυρώσεις

Διαβάστε επίσης

«Η Τουρκία θα πρέπει πλέον να αντιμετωπίσει το φάσμα της επιβολής κυρώσεων. Η προκλητικότητα της, αρχίζει πλέον και κλιμακώνεται σε όλα τα επίπεδα. Τόσο οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ όσο και οι εταίροι μας στην ΕΕ πρέπει να απαντήσουν με τον κατάλληλο τρόπο και με συγκεκριμένες αποφάσεις» τόνισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο.

«Πρέπει να τοποθετηθούν, όχι μόνο με λεκτικές καταδίκες, αλλά να επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία ανάλογες με αυτές που επέβαλλαν στη Ρωσία. Η κυρώσεις έχουν κλιμάκωση αλλά από το να μην επιβάλλουμε καθόλου κυρώσεις μέχρι το να φτάσουμε στις φουλ κυρώσεις υπάρχουν και ενδιάμεσα στάδια», ανέφερε.

Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα οφείλει να ενημερώσει για τις ενέργειες της Τουρκίας τη διεθνή κοινότητα και να καταστήσει σαφές ότι θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και το Διεθνές Δίκαιο.

Σχολιάζοντας τις αυξήσεις στην ενέργεια ο κ. Κατρίνης ανέφερε ότι πλέον μεγάλο κομμάτι των καταναλωτών αναγκάζεται να μπει σε ρύθμιση. «Τα ληξιπρόθεσμα χρέη στις εταιρίες ενέργειας αυξάνονται διαρκώς – οι διακοπές ρεύματος, καθημερινά, μόνο στην Αττική, αγγίζουν τις 500 και αυτό δυστυχώς αυξάνεται» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τέλος σημείωσε ότι είναι μια δύσκολη πραγματικότητα και η κυβέρνηση θα έπρεπε ήδη να έχει προχωρήσει σε πιο δραστικές λύσεις. «Θα πρέπει -λαμβάνοντας υπόψιν τους διαθέσιμους πόρους- να προχωρήσει σε στήριξη των καταναλωτών. Και το κομμάτι της μείωσης του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά θα έπρεπε ήδη να το έχει νομοθετήσει»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα