back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μ. Πασχαλίδης: Ο Μητροπάνος σου έδινε την αίσθηση ότι τραγουδάει για σένα, για τον δικό σου καημό

Διαβάστε επίσης

Για την αποψινή συναυλία προς τιμήν του Δημήτρη Μητροπάνου που διοργανώνουν η ΚΕ του ΚΚΕ και η οικογένειά του, με αφορμή τα 10 χρόνια από τον θάνατό του, στις 20.30 στο γήπεδο του Πανιώνιου στη Νέα Σμύρνη, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Μιχάλη Λεάνη ο ερμηνευτής και τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης.

«Είναι ωραίο που μαζευόμαστε όλοι μαζί και τιμούμε συμβολικά τη μνήμη του», ανέφερε.

Μιλώντας για τον αξέχαστο τραγουδιστή ο οποίος για περισσότερα από 45 χρόνια βάδισε με συνέπεια στους δρόμους του ελληνικού πενταγράμμου, έκανε λόγο για μια σπουδαία προσωπικότητα με απίστευτες ερμηνευτικές δυνατότητες: «Η φωνή του είχε ένα τρομερό ειδικό βάρος. Είχε ταυτόχρονα μια αλητεία και ένα ήθος που σπάνια μπορείς να το βρεις μαζί σε μια φωνή. Είχε ”φάει όλη τη νύχτα με το κουτάλι ” και την ίδια στιγμή ήταν ένας πολύ απλός και ακέραιος άνθρωπος».

Ο Μίλτος Πασχαλίδης, στάθηκε ιδιαίτερα στο γνήσιο λαϊκό χρώμα της φωνής του Δημήτρη Μητροπάνου που χάρισε ανεπανάληπτες στιγμές στο κοινό ερμηνεύοντας με τον δικό του μοναδικό τρόπο τραγούδια που έχουν μείνει ανεξίτηλα στο πέρασμα του χρόνου και χαραγμένα για πάντα στη μνήμη και στην καρδιά μας.

«Ο Μητροπάνος σου έδινε την αίσθηση ότι τραγουδάει για σένα, για τον δικό σου καημό. Άλλωστε, λαϊκότητα είναι να μπορείς να απευθύνεσαι στον κόσμο και ο κόσμος να καταλαβαίνει ότι αυτό που τραγουδάς, το τραγουδάς για εκείνον», σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Όταν ακούς ένα τραγούδι που νομίζεις ότι γράφτηκε για εσένα, παραδόξως για εσένα γράφτηκε. Τα τραγούδια δημιουργούνται και τραγουδιούνται για να ακουμπούν πάνω τους οι άνθρωποι. Ο Μητροπάνος τραγουδούσε και στηριζόσουν στη φωνή του. Ο απλός κόσμος στηριζόταν πάνω του. Αυτός είναι ο ορισμός της λαϊκότητας».

Στην αποψινή συναυλία, τραγουδούν (με αλφαβητική σειρά): Πέγκυ Ζήνα, Παντελής Θαλασσινός, Βαγγέλης Κορακάκης, Λάκης Παπαδόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιώργος Σαμπάνης, Κώστας Τριανταφυλλίδης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα