back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ονδούρα: Πέθανε δημοσιογράφος που είχε τραυματιστεί από σφαίρα

Διαβάστε επίσης

Δημοσιογράφος στην Ονδούρα υπέκυψε χθες, Κυριακή, στα τραύματά του, μερικές ημέρες μετά τον τραυματισμό του από σφαίρα, και είναι ο τέταρτος που σκοτώνεται φέτος και ο 97ος από το 2001, ανακοίνωσε οργάνωση υπεράσπισης της ελευθερίας της έκφρασης.

Η Αμάντα Πόνσε, αξιωματούχος της Επιτροπής για την ελευθερία της έκφρασης (C-Libre), δήλωσε στο AFP ότι “ο Ρικάρντο Αλσίδες Αβίλα, 25 ετών, πέθανε” σε νοσοκομείο της Τεγκουσιγκάλπα, μετά τον τραυματισμό του την Τετάρτη από σφαίρα στο κεφάλι. Είχε δεχθεί επίθεση από αγνώστους στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ο Αβίλα ήταν δημοσιογράφος και εικονολήπτης του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου Metro της πόλης Τσολουτέκα, που βρίσκεται 85 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας.

“Το πρωί της 26ης Μαΐου πήγαινε από την Σάντα Κρους στη δουλειά του στην Τσολουτέκα και εκεί τον προσέγγισαν άγνωστοι που τον πυροβόλησαν από πολύ κοντά”, πρόσθεσε η Πόνσε.

Ο Αβίλα διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας. Μερικές ώρες αργότερα, η αστυνομία εκτίμησε ότι επρόκειτο για εγκληματική επίθεση του κοινού ποινικού δικαίου.

Ωστόσο για την C-Libre ο φόνος αυτός “συνδέεται με τη δουλειά που έκανε ο Ρικάρντο (…) για κοινωνικά κινήματα” στο νότιο τμήμα της χώρας, καθώς σημαντικό χρηματικό ποσό που είχε πάνω του και άλλα αντικείμενα αξίας δεν εκλάπησαν στην επίθεση που δέχθηκε.

Η C-Libre υπενθυμίζει ότι έχει προειδοποιήσει στο παρελθόν για τις συχνές απειλές που είχε δεχθεί το προσωπικό του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου Metro λόγω της δημοσιογραφικής του πολιτικής.

Τέσσερις δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί φέτος στην Ονδούρα, σύμφωνα με την Πόνσε, με τους οποίους ανέρχεται σε 97 ο αριθμός των δημοσιογράφων, ιδιοκτητών και εργαζομένων σε μέσα ενημέρωσης που έχουν σκοτωθεί από το 2001 στη χώρα αυτή, μια από τις πιο επικίνδυνες για τους δημοσιογράφους στην Λατινική Αμερική.

 

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα