back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

UEFA: Θα διεξάγει έρευνα για τα γεγονότα του τελικού στο Champions League

Διαβάστε επίσης

Η UEFA ανακοίνωσε πως θα διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα για τα γεγονότα που συνέβησαν στο πλαίσιο του τελικού του Champions League και οδήγησαν στην ταλαιπωρία χιλιάδων φιλάθλων οι οποίοι είχαν αγοράσει κανονικά εισιτήριο.

Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας:
«Η UEFA ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διεξάγει μια ανεξάρτητη έρευνα για τα γεγονότα γύρω από τον τελικό του UEFA Champions League στο Παρίσι το Σάββατο 28 Μαΐου. Η ολοκληρωμένη ανασκόπηση θα εξετάσει τη λήψη αποφάσεων, την ευθύνη και τις συμπεριφορές όλων των φορέων που εμπλέκονται στον τελικό.

Η έκθεση θα συνταχθεί ανεξάρτητα και ο Δρ. Tiago Brandão Rodrigues από την Πορτογαλία θα ηγηθεί της παραγωγής αυτής της ανασκόπησης.

Ο Δρ. Tiago Brandão Rodrigues (γεννημένος στη Μπράγκα της Πορτογαλίας το 1977) είναι μέλος του πορτογαλικού κοινοβουλίου και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής περιβάλλοντος και ενέργειας. Διετέλεσε Υπουργός Παιδείας της Πορτογαλίας (επίσης υπεύθυνος για τον Αθλητισμό και τη Νεολαία) μεταξύ 2015 και 2022, μέλος του Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (2019-2021) και ήταν ο Πορτογάλος Ολυμπιακός ακόλουθος κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ανεξάρτητη θέση του στη διαδικασία, ο Δρ. Brandão Rodrigues συμφώνησε να εκτελέσει αυτό το έργο αμισθί.

Θα συγκεντρωθούν αποδεικτικά στοιχεία από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και τα πορίσματα της ανεξάρτητης έκθεσης θα δημοσιοποιηθούν μόλις ολοκληρωθούν και μετά την παραλαβή των πορισμάτων, η UEFA θα αξιολογήσει τα επόμενα βήματα».

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα