back to top
23.3 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

23.3 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Α. Ανδριανόπουλος: Επίτευγμα της ελεύθερης ραδιοφωνίας, η πολυφωνία

Διαβάστε επίσης

2022-05-31

Τριανταπέντε χρόνια στα ερτζιανά γιορτάζει ο Αθήνα 9.84. Γεμάτα ενημέρωση, πολιτισμό, μνήμες και συναισθήματα, που δημιουργούν διάθεση ανανέωσης και εξωστρέφειας.

Από τους πρωτοπόρους θεμελιωτές της ανεξάρτητης, ελεύθερης ραδιοφωνίας ήταν μαζί με τον αείμνηστο δήμαρχο Αθηναίων Μιλτιάδη Έβερτ και τον Σωτήρη Κούβελα στη Θεσσαλονίκη,  ο πρώην υπουργός και Δήμαρχος Πειραιά, Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

Στη συνομιλία του με τη Μαργαρίτα Μυτιληναίου στον Αθήνα 984, μοιράστηκε με τους ακροατές χαρακτηριστικά στιγμιότυπα και ενσταντανέ από σπάσιμο του κρατικού μονοπωλίου στη Ραδιοφωνία.

Ανατρέχοντας σε εκείνες τις ώρες αποκάλυψε ότι οι δοκιμαστικές εκπομπές είχαν ξεκινήσει ένα δίμηνο πριν από την επίσημη έναρξη λειτουργίας της δημοτικής ραδιοφωνίας στον Πειραιά.
«Το Κανάλι Ένα 90,4 FM καθυστέρησε να βγει στον αέρα και μας πρόλαβε ο Αθήνα 984, επειδή είχα ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει ομόφωνα για αυτό το θέμα, όπως κι έγινε.
Ήταν επίτευγμα η πολυφωνία. Σε συνάντησή μου με τον τότε Πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου του εξήγησα ότι δεν θα πρέπει να κυνηγά τα ανεξάρτητα ραδιόφωνα, διότι η μονοφωνία δεν ήταν προς το συμφέρον της κυβέρνησης.
Ανταποκρίθηκε θετικά και επιπλέον βοήθησε σε ζητήματα που συνδέονταν με τις αφίσες, τα πανό, τις γιγαντοαφίσες και τη ρύπανση στην πόλη.
Από τα επιχειρήματα που μάλλον τον έπεισαν, ομολογουμένως όχι εύκολα, ήταν η δέσμευση ότι όλες οι πλευρές και οι δημοτικές παρατάξεις θα είχαν χρόνο να αναπτύσσουν τις θέσεις τους και δεν υπήρχε λόγος για άσκηση κομματικής γυμναστικής που θα χαλούσε την εικόνα του πρώτου λιμανιού της χώρας».

Σε επίρρωση των λεγομένων του μάλιστα ανέφερε την εισήγησή του στον τότε Διευθυντή αείμνηστο Αλέξανδρο Βέλλιο «να ασκείται κριτική στο έργο του Δημάρχου, τουλάχιστον μια φορά την ημέρα. Διότι με αυτόν τον τρόπο εκτιμήσαμε πως θα κατοχυρωνόταν η ανεξαρτησία του δημοτικού ραδιοφώνου και θα εμπεδωνόταν στους πολίτες η πεποίθηση ότι δεν ήταν υποχείριο της Δημοτικής Αρχής».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα