back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Για τη στήριξη στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση, αλλά και την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο των εργασιών της δεύτερης ημέρας της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο κος Μητσοτάκης έδειξε στον κ. Σολτς το χάρτη της γαλάζιας πατρίδας με το σύνολο των τουρκικών παράνομων διεκδικήσεων και ζήτησε τη στήριξη του Βερολίνου έναντι της τουρκικής παραβατικότητας.

Την ίδια ώρα η Τουρκία επιμένει να προκαλεί. Με επίσημη επιστολή βάζει τέλος στη διαδικασία του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τουρκικό κανάλι. Παράλληλα, επανέλαβε τους τουρκικούς ισχυρισμούς περί αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών λέγοντας μεταξύ άλλων….. Τα νησιά πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν. Αν δεν υποχωρήσει η Ελλάδα θα ανοίξουμε προς συζήτηση το θέμα κυριαρχίας τους». Πρόσθεσε ότι η Τουρκία έστειλε δύο επιστολές στον ΟΗΕ, καταγγέλλοντας την Ελλάδα ότι παραβιάζει τις συνθήκες.

Στο ίδιο μήκος κύματος προκαλεί και ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, λέγοντας: «Τα Δωδεκάνησα είναι μια ανοιχτή πληγή για εμάς. Τα Δωδεκανήσα έχουν καταληφθεί άδικα, ανέφερε.

Το θέμα της ενέργειας και οι υψηλές τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος που πλήττουν σκληρά τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις θα απασχολήσουν τους ηγέτες της ΕΕ στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Πρέπει να επιταχύνουμε την ενεργειακή μας μετάβαση εάν θέλουμε να καταργήσουμε σταδιακά την εξάρτησή μας από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα το συντομότερο δυνατό. Βασιζόμενοι στις αποφάσεις μας στις Βερσαλλίες, θα συζητήσουμε τους καλύτερους τρόπους για να προχωρήσουμε», αναφέρει ο Σαρλ Μισέλ στην επιστολή πρόσκλησης προς τους «27».

Ακολούθως οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν το θέμα της επισιτιστικής ασφάλειας και τους κινδύνους που δημιουργεί ο πόλεμος στην Ουκρανία. Επίσης οι 27 θα συζητήσουν με ποιο τρόπο θα μπορέσουν να εξαχθούν 20 εκατομμύρια τόνοι σιταριού από την Ουκρανία, κάτι το οποίο απαιτεί μια συμφωνία με τη Ρωσία για τη χρήση της θαλάσσιας οδού. Το θέμα της ευρωπαϊκής άμυνας θα συζητηθεί στο τέλος της Συνόδου Κορυφής.

Το ενδεχόμενο της δημιουργίας θαλασσίων διαδρόμων για τις ουκρανικές αγροτικές εξαγωγές θα συζητήσει στις 8 Ιουνίου με την Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος θα μεταβεί στην Άγκυρα μαζί με στρατιωτική αντιπροσωπεία, όπως δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μάλιστα σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του Πούτιν με τον Ερντογάν ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να διευκολύνει την απρόσκοπτη εξαγωγή σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια σε συντονισμό με την Τουρκία.

Σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη επιδιώκεται η επίτευξη συμφωνίας για την δημιουργία θαλασσίου διαδρόμου στην Μαύρη Θάλασσα, αλλά οι διαφορές ανάμεσα στην Μόσχα και το Κίεβο παραμένουν.

Η ΕΕ έχει σχέδιο να απαγορεύσει το 90% των εισαγωγών πετρελαίου από τη Ρωσία, ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ προσερχόμενος στη συνεδρίαση. «Θα αγοράζουμε 90% λιγότερο» σημείωσε. Ο στόχος είναι να έχουν λιγότερους οικονομικούς πόρους για να τροφοδοτούν την πολεμική μηχανή κατέληξε ο Ύπατος εκπρόσωπος.

Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον «ένα μέρος» του Σεβεροντονέτσκ, της πόλης στην ανατολική Ουκρανία που βομβαρδίζουν και προσπαθούν να καταλάβουν εδώ και εβδομάδες, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της επαρχίας Λουγκάνσκ.

Σήμερα πιστώνεται ο πρώτος βασικός μισθός των 713 ευρώ, αυξημένος κατά 50 ευρώ τον μήνα. Πρόκειται για μία αύξηση 10% της κατώτατης αμοιβής, που αποτελεί έναν ακόμη μισθό τον χρόνο», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Αίτημα στον Άρειο Πάγο να εκδικάσει τις συλλογικές αγωγές του ΙΝΚΑ και της ΕΚΠΟΙΖΩ που αμφισβητούν τη ρήτρα αναπροσαρμογής, κατέθεσε η ΔΕΗ.

Είμαι αισιόδοξος ότι και πάλι θα βρούμε δημοσιονομικό χώρο, όπως προκύπτει και από την εκτέλεση του προϋπολογισμού, για μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΣΚΑι.

35 χρόνια στα ερτζιανά κλείνει σήμερα ο Αθήνα 984 και το γιορτάζει! Έως τις 6 το απόγευμα από το στούντιο θα μεταδίδονται ειδικές εκπομπές, με καλεσμένους και αρχειακό υλικό.

Από τις 6 το απόγευμα ως τις 10 το βράδυ μεγάλη γιορτή θα στηθεί στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη, μπροστά στη Δημοτική Αγορά, όπου οι παραγωγοί μας θα παίζουν μουσική από το Pop Up στούντιό του σταθμού. Σας περιμένουμε για ευχές και on air αφιερώσεις στα μικρόφωνα του Αθήνα 9.84. Επιπλέον έως τις πέντε το απόγευμα, στην οδό Ερμού, θα υπάρχει ειδική κατασκευή Polaroid που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τα γενέθλια του σταθμού της πόλης. Τραβήξτε τη φωτογραφία σας κάντε story και πάρτε μέρος στο μεγάλο διαγωνισμό που γίνεται σε συνεργασία με το ξενοδοχείο Las Hotel & Spa! Λεπτομέρειες στο www.athina984.gr

Και ο καιρός: Αίθριος ο καιρός στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Στους 34 βαθμούς Κελσίου θα φθάσει ο υδράργυρος στην Αθήνα. 28 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα