back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Να συζητηθεί το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στη Τακτική Σύνοδο του Ιουνίου και να υπάρξει ρητή αναφορά στο κείμενο συμπερασμάτων, ζήτησε από τους ομολόγους του στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης όπως ανέφερε σε συνέντευξή Τύπου. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε: “Δεν θα κάνω ψυχανάλυση των αδιεξόδων στα οποία έχει περιέλθει η τουρκική ηγεσία. Οι τουρκικές αιτιάσεις αποδομούνται στην επιστολή που στείλαμε στα Ηνωμένα Έθνη”. Eπιπλέον, πρόσθεσε, ότι η Τουρκία χρειάζεται να αντιληφθεί πώς η Ελλάδα έχει συμμάχους την ΕΕ και τις ΗΠΑ και θα αξιοποιεί τις συμμαχίες της προς όφελος των εθνικών της συμφερόντων.

«Κανείς δεν μπορεί να διακυβεύει την κυριαρχία ενός κράτους-μελους της ΕΕ», τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, σχετικά με τις νέες τουρκικές προκλητικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας.

Ενισχύεται περαιτέρω η παράδοση όπλων από την Ελλάδα στην Ουκρανία. Όπως αποκάλυψε ο Γερμανός Καγκελάριος συμφώνησε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η Ελλάδα να παραδώσει τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία και παράλληλα το Βερολίνο να τα αντικαταστήσει με γερμανικά άρματα.

Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι αποκαλύψεις Σολτς.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία αυξάνει την επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο με αποστολή τεθωρακισμένων», οφείλει να σταματήσει να παίρνει αποφάσεις εν κρυπτώ για κρίσιμα εθνικά θέματα, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ενημέρωση της -εν λόγω- συμφωνίας, ζητά το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής, ενώ διερωτάται γιατί ο κ. Μητσοτάκης αποσιώπησε τη συμφωνία από τη σημερινή συνέντευξη τύπου.

Η κυβέρνηση «απογειώνει» την επικίνδυνη συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία, αυτή τη φορά, μέσω αποστολής τεθωρακισμένων οχημάτων, δήλωσε το ΚΚΕ.

Το θέμα της ενέργειας και οι υψηλές τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος που πλήττουν σκληρά τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις απασχόλησαν κυρίως τους 27 με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τονίζει πως «δεν είναι καθόλου δεδομένο πως το εμπάργκο θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών των καυσίμων».

Η Ελλάδα, πρόσθεσε, δεν θα περιμένει την ΕΕ για να παράσχει στήριξη στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, χαρακτηρίζοντας επιτυχία ότι η ΕΕ συμφώνησε στο έκτο πακέτο κυρώσεων έναντι της Ρωσίας.

Ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία, ολοκλήρωσε την πρώτη πληρωμή σε ρούβλια, σύμφωνα με την απαίτηση της Μόσχας, προκειμένου να διασφαλίσει τη συνέχιση της ροής φυσικού αερίου που είναι κρίσιμη για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Νέα άνοδος του πληθωρισμού στην Ευρώπη, με τις τιμές σε ενέργεια και ακολούθως σε αγαθά και υπηρεσίες να παραμένουν στα ύψη. Τον Μάιο ο πληθωρισμός στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 10,7% όταν στην ευρωζώνη αυξήθηκε στο 8,1% από 7,5% τον Απρίλιο.

Σε εκλογική ετοιμότητα θέτει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, εκτιμώντας ότι ο Πρωθυπουργός θα πάει σε εκλογές το Σεπτέμβριο, για να προλάβει την απόλυτη κατάρρευση από την ακρίβεια, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνεδρίαση της νέας ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ. “Βιώνουμε μία πρωτόγνωρη κοινωνική κρίση, που θα φέρει σύντομα και πολιτικές εξελίξεις.

“Ο εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας” επανέλαβε ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι η χώρα σήμερα χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ ένα ήρεμο πολιτικό κλίμα, ένα πολιτισμένο διάλογο, λιγότερη πόλωση και προκλητική ρητορική που παραπέμπει σε άλλες εποχές που έχουμε αφήσει πίσω μας”.

Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη η κατάσταση χειροτερεύει συνεχώς και η πραγματική δημοσκόπηση που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει είναι ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν μπορεί να βγάλει το μήνα», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος σε συνέντευξη του στον Real Fm.

Να επιστρέψουμε στα ελληνοτουρκικά και στην κλιμάκωση της έντασης από την Άγκυρα. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με επίσημή του επιστολή, βάζει τέλος στη διαδικασία του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του. Παράλληλα, έθεσε και πάλι θέμα κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου.

“Απαράδεκτες και ανιστόρητες” χαρακτήρισε τις δηλώσεις Τσαβούσογλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, διαμηνύοντας ότι η Ελλάδα δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω στα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Nα αποφεύγει τις προσβολές, τους χαρακτηρισμούς και τη διαρκή όξυνση κάλεσε την Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, τονίζοντας ότι “αυτό δεν οδηγεί πουθενά”.

“Οι δηλώσεις του ΥΠΕΞ της Τουρκίας είναι απαράδεκτες και απόλυτα καταδικαστέες” τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ,κάνοντας λόγο για απουσία συγκροτημένης και αποτελεσματικής διπλωματικής στρατηγικής εκ μέρους της Ελλάδος. Ταυτόχρονα, στηλιτεύει την σιωπή, όπως σημειώνει, των συμμάχων της χώρας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ με την κατάληψη των δύο ελληνικών τάνκερ στο Ιράν, ενώ εντείνονται οι διπλωματικές πιέσεις για απελευθέρωση των πληρωμάτων. Το Ιράν κάλεσε την Ελλάδα να συνεργασθεί, με στόχο την επίλυση της κρίσης χωρίς την ανάμειξη των ΗΠΑ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών ζήτησε από τις ΗΠΑ να μην εμπλέκονται σε υποθέσεις άλλων χωρών. Χαρακτήρισε, μάλιστα, την Ουάσινγκτον τον μεγαλύτερο παράγοντα διατάραξης του ελεύθερου εμπορίου στον κόσμο. Ανέφερε, πάντως, ότι η κατάσταση της υγείας των μελών του πληρώματος των ελληνικών πλοίων είναι καλή και ότι βρίσκονται σε τηλεφωνική επικοινωνία με τις οικογένειές τους.

Τέλος η μάσκα από αύριο στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους.

5.080 νέα κρούσματα ,12 θανάτους και 130 διασωληνωμένους ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

35 χρόνια στα ερτζιανά συμπληρώνει σήμερα ο Αθήνα 9.84 και το γιορτάζει. Έως τις 10 το βράδυ μεγάλη γιορτή στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη, μπροστά στη Δημοτική Αγορά, όπου οι παραγωγοί μας παίζουν μουσική από το Pop Up στούντιο του σταθμού. Σας περιμένουμε για ευχές και on air αφιερώσεις. Λεπτομέρειες στο www.athina984.gr

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

26 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα