back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

«Είμαστε δύναμη ειρήνης, αμυντική δύναμη, αλλά θέλουμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οποιαδήποτε υπόνοια απειλής της κυριαρχίας μας θα τιμωρείται με αυστηρό τρόπο» επανέλαβε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην Τουρκία. Μιλώντας στο συνέδριο του ΕΛΚ ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανεχτούμε, μια νέα εκδοχή ιστορικού αναθεωρητισμού, δηλαδή φαντασιώσεις χαμένων αυτοκρατοριών και μια προβολή ισχύος που δεν ευθυγραμμίζεται με την διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους Ευρωπαΐους ηγέτες το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας να συζητηθεί στη Τακτική Σύνοδο του Ιουνίου και να υπάρξει ρητή αναφορά στο κείμενο συμπερασμάτων. Πρόσθεσε, ότι η Τουρκία χρειάζεται να αντιληφθεί πώς η Ελλάδα έχει συμμάχους την ΕΕ και τις ΗΠΑ και θα αξιοποιεί τις συμμαχίες της προς όφελος των εθνικών της συμφερόντων.

«Κανείς δεν μπορεί να διακυβεύει την κυριαρχία ενός κράτους-μέλους της ΕΕ», τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, σχετικά με τις νέες τουρκικές προκλητικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας.

«Η Τουρκία εξακολουθεί να συνιστά απειλή για τη σταθερότητα και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο», υποστήριξε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, μιλώντας σε συνέδριο του Economist στη Νέα Υόρκη. «Οι σχέσεις με τον Ερντογάν, δεν είναι οι σχέσεις που προσδοκούσαμε», δήλωσε υπογραμμίζοντας πως «θα πρέπει να κάνουμε σαφές στην Τουρκία ότι θα υπάρξουν συνέπειες για τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου» και «τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο».

Την ίδια ώρα, η Τουρκία ανεβάζει τους τόνους. Σήμερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι τα ελληνικά νησιά πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν, αλλιώς είπε θα ανοίξουμε προς συζήτηση θέμα κυριαρχίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Άγκυρα βάζει επίσημο τέλος στη διαδικασία του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας.

Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η αποκάλυψη του γερμανού καγκελάριου ότι συμφώνησε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η Ελλάδα να παραδώσει τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία και παράλληλα το Βερολίνο να τα αντικαταστήσει με γερμανικά άρματα. Αδιανόητο χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ να μαθαίνει ο ελληνικός λαός την είδηση για τα τεθωρακισμένα από τον κ. Σολτς

Ο Μητσοτάκης αποσιώπησε τη συμφωνία από τους δημοσιογράφους, σχολίασε το ΠαΣοΚ Κίνημα Αλλαγής

Εξηγήσεις ζητά και το ΚΚΕ. Γι’ άλλη μία φορά πληροφορούμαστε από τρίτους και όχι από όσους αρμοδίως πρέπει να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό για αυτές τις αδιανόητες, επικίνδυνες και απαράδεκτες αποφάσεις, ανέφερε το ΜέΡΑ 25.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος συναντήθηκε με τον Γερμανό καγκελάριο υπογράμμισε ότι του ξεκαθάρισε πως δεν νοείται πολιτική ίσων αποστάσεων στα ζητήματα αυτά από ένα κράτος-μέλος της ΕΕ απέναντι σε ένα άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ το οποίο απειλείται ευθέως από ένα γείτονά του ο οποίος μάλιστα έχει και το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ.

«Ο εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας» επανέλαβε ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι η χώρα σήμερα χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ ένα ήρεμο πολιτικό κλίμα, ένα πολιτισμένο διάλογο, λιγότερη πόλωση και προκλητική ρητορική που παραπέμπει σε άλλες εποχές που έχουμε αφήσει πίσω μας”.

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας έθετε το ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογική ετοιμότητα εκτιμώντας ότι ο Πρωθυπουργός θα πάει σε εκλογές τον Σεπτέμβριο, για να προλάβει την απόλυτη κατάρρευση από την ακρίβεια. «Βιώνουμε μία πρωτόγνωρη κοινωνική κρίση, που θα φέρει σύντομα και πολιτικές εξελίξεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το έκτο πακέτο κυρώσεων που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ρωσία, χαιρέτισε ο Ουκρανός πρόεδρος ο οποίος χαρακτήρισε «απαράδεκτη» καθυστέρηση που επέδειξε η Ευρώπη στο να καταλήξει σε συμφωνία.

«Το μεγαλύτερο μέρος» του Σεβεροντονέτσκ, μιας πόλης-κλειδί στην ανατολική Ουκρανία, είναι πλέον υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ. Τόνισε ότι το 90% της πόλης έχει καταστραφεί. Απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να μην βγουν από τα καταφύγια και να έχουν έτοιμες τις αντιασφυξιογόνες μάσκες, επειδή μια δεξαμενή που περιείχε νιτρικό οξύ χτυπήθηκε από ρωσικό βομβαρδισμό.

Τέλος η μάσκα από αύριο στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 5080 νέα κρούσματα, 12 θανάτους και 130 διασωληνωμένους ασθενείς.

35 χρόνια στα ερτζιανά συμπλήρωσε σήμερα ο Αθήνα 9.84. και το γιόρτασε στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, όπου οι παραγωγοί του σταθμού της πόλης έπαιξαν μουσική από το Pop Up στούντιο του σταθμού. Ακροατές, αντιδήμαρχοι, γνωστοί δημοσιογράφοι συνεργάτες παλιότερα του πρώτου ελευθέρου ραδιοφώνου, ευχήθηκαν στον 984 να παραμείνει ενημερωτικός, έγκυρος και πολυφωνικός.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της και δύο άνδρες τραυματίστηκαν σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου Xavier της Λουιζιάνας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Ορλεάνης, που έχει προχωρήσει σε τρεις προσαγωγές. Το επεισόδιο ύστερα από τελετή αποφοίτησης, μία εβδομάδα μετά το μακελειό σε δημοτικό σχολείο της πόλης Ουβάλντε στο Τέξας, με 19 νεκρούς.

Η Λάρισα κέρδισε με 84-77 τον Παναθηναϊκό στην έδρα της και έκανε το 1-1 στη σειρά των ημιτελικών της Basket League.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

25 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα