13.6 C
Athens
Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023

13.6 C
Athens
Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από τη Μαρίνα Φλοίσβου

Διαβάστε επίσης

Η Μαρίνα Φλοίσβου πιστή στη δέσμευσή της για την προστασία του περιβάλλοντος και τις αξίες της βιώσιμης ανάπτυξης διοργανώνει, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2022, μια σειρά από δράσεις με σκοπό την ενίσχυση του μηνύματος της προστασίας του περιβάλλοντος.

Το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουνίου, θα φιλοξενήσει στο χώρο της τις αναγνωρισμένες μη κερδοσκοπικές περιβαλλοντικές οργανώσεις Αρίων, Ghost Diving Greece, Healthy Seas, Medasset, και WWF Ελλάς, καθώς και η Μονάδα Βιοπαρακολούθησης Θαλασσίων Θηλαστικών του Εργαστηρίου Υδροβιολογίας και Ιχθυολογίας του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, προκειμένου να ενημερώσουν το κοινό για την αξία του πολύτιμου φυσικού περιβάλλοντος, της βιοποικιλότητας και της ελληνικής φύσης.

Ο επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ήχους του βυθού και των θαλάσσιων θηλαστικών, να δουν με τη χρήση ειδικών γυαλιών εικονικής πραγματικότητας το βυθό και εθελοντές δύτες να αφαιρούν παλαιά δίχτυα από αυτόν, να βγάλουν φωτογραφίες και να παίξουν με παιχνίδια περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Επιπλέον, η Μαρίνα Φλοίσβου, την Παρασκευή 3 Ιουνίου θα υποδεχθεί μαθητές από σχολεία του Παλαιού Φαλήρου και του Αλίμου για να τους ξεναγήσει στη μονάδα κομποστοποίησης και να ενημερωθούν σχετικά με τις ορθές πρακτικές διαχείρισης απορριμμάτων.

Τέλος, οι επισκέπτες της Μαρίνας θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις ορθές πρακτικές απόρριψης των υγρών αποβλήτων, συνεισφέροντας με τον τρόπο αυτό αποτελεσματικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Flisvos Marina A.E. κ. Σταύρος Κατσικάδης, δήλωσε: «Η εταιρεία μας πιστή στις αξίες της βιώσιμης ανάπτυξης, εφαρμόζει βέλτιστες πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος εστιάζοντας στη δημιουργία αξίας για τους κοινωνικούς μας εταίρους. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργανώνουμε εκδηλώσεις με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου της χώρας μας.»

Σχετικά με τη LAMDA Flisvos Marina A.E.

H LAMDA Flisvos Marina A.E. ιδρύθηκε το 2002 με σκοπό τη σχεδίαση, ανάπτυξη και αξιοποίηση των λιμενικών και χερσαίων εγκαταστάσεων του Τουριστικού Λιμένα Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο. Η υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου αξίας 55 εκ. ευρώ μετέτρεψε τη μαρίνα σε έναν σύγχρονο, υψηλών προδιαγραφών τουριστικό λιμένα με δυνατότητα ελλιμενισμού 310 μεγάλων σκαφών αναψυχής.

Η ταυτόχρονη ανάπτυξη εμπορικών χρήσεων σε έκταση 6.200 τ.μ., με εστιατόρια, καφέ, εμπορικά καταστήματα, υπηρεσίες yachting, καθώς και η ανάπλαση των 25 στρεμμάτων πρασίνου, δημιούργησαν ένα έργο ξεχωριστό στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Με την πιστοποίηση της οργάνωσης και την εφαρμογή ενός ενοποιημένου συστήματος διαχείρισης της μαρίνας σε θέματα ποιότητας, προστασίας του περιβάλλοντος και ασφάλειας & υγείας σύμφωνα με τις απαιτήσεις των προτύπων ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 και ISO 45001:2018, τη συνεχόμενη βράβευσή της με τη Γαλάζια Σημαία από το 2007, την πιστοποίηση ως “EFQM 5-star Recognised”, το Χρυσό Βραβείο στα Tourism Awards 2016 στην κατηγορία Facilities Excellence, καθώς και με την ανανέωση της βράβευσής της με τις 5 Χρυσές Άγκυρες Platinum, η Μαρίνα Φλοίσβου αποτελεί δικαιολογημένα τον απόλυτο προορισμό των mega yacht στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το http://www.flisvosmarina.com/

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα