back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γ. Βαρουφάκης: Ματωμένο Αριστοτέλειο με ευθύνη της κυβέρνησης

Διαβάστε επίσης

Πυρά κατά της κυβέρνησης, εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης καταγγέλλοντας ότι είναι η κυβέρνηση εκείνη που ασκεί βία στα πανεπιστήμια και ότι είναι επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να θέτει το δίλημμα «ολιγαρχία ή χάος», «βάζοντας τον κ. Θεοδωρικάκο να στέλνει την ΑΥΡΑ και τα ΜΑΤ, με ευθεία βολή, κρότου λάμψης, στα πρόσωπα των φοιτητών».

«Σήμερα, έχουμε ένα ματωμένο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχουμε σκηνές με την ΑΥΡΑ, με τα ΜΑΤ, με τους φοιτητές να κάνουν συνελεύσεις, μπροστά στην ΑΥΡΑ και στα ΜΑΤ», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης και σχολίασε το ερώτημα που συχνά θέτει η κυβερνητική πλειοψηφία στο ΜέΡΑ25, δηλαδή «αν καταδικάζει τη βία, από όπου και αν προέρχεται»: «Εμείς καταδικάζουμε τη βία. Εάν εμείς, με τον πόλεμο στην Ουκρανία σήμερα, σας απευθύναμε το ερώτημα ”καταδικάζετε την βία, από όπου και αν προέρχεται;”, είτε η βία προέρχεται από τους στρατιώτες του Πούτιν είτε από τους Ουκρανούς, θα μας λέγατε ισαποστάκηδες. Ε, αυτό είστε εσείς».

«Εμείς καταδικάζουμε τη βία αλλά καταδικάζουμε και τα αίτια της βίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, που είναι τα δικά σας ΜΑΤ κ. Θεοδωρικάκο», είπε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 που κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως είναι εκείνος ουσιαστικά που έκλεισε τη Βιβλιοθήκη του Αριστοτέλειου.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατηγόρησε, επίσης, την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για την απόφασή της «να υποχρεώσει τους εκδότες των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, να διαθέτουν ebooks, χωρίς εξασφάλιση της μη αντιγραφής τους, εκτός μάλιστα των πανεπιστημιακών βιβλιοθηκών». «Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει το τέλος των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης σημειώνοντας ότι δεν θα υπάρξει εκδότης που να εκδώσει επιμελημένο, ακριβό βιβλίο, πανεπιστημιακού επιπέδου, όταν είναι υποχρεωμένος να εκδώσει και ebook, που δεν εξασφαλίζεται η μη αντιγραφή του. «Ουσιαστικά καταργείτε την επιμέλεια και την έκδοση καλών, προσεγμένων, καλά γραμμένων και επιμελημένων πανεπιστημιακών συγγραμμάτων. Ποιες βιβλιοθήκες; Εσείς είστε και εναντίον των βιβλιοθηκών, και υπέρ της βίας στα πανεπιστήμια. Ο κ. Μητσοτάκης έχει πάρει την απόφαση τακτικής να θέσει το εκβιαστικό δίλημμα ”είστε με την ολιγαρχία ή με την ανομία;”», είπε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κατήργησε το πανεπιστημιακό άσυλο» και «εισήγαγε λίγο-λίγο την ιδέα της αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια».

Τ. Θεοδωρικάκος: Καλή τύχη κύριε Βαρουφάκη…

«Κύριε Βαρουφάκη, δεν πρόκειται να απαντήσω στο ανθολόγιο, από ψέμματα και συκοφαντίες που αποτέλεσε η παρέμβασή σας», σχολίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τονίζοντας ότι κρύβει «την προφανή αγωνία σας για το αν θα ξαναείστε στο επόμενο Κοινοβούλιο, όταν θα γίνουν εκλογές. Καλή τύχη να έχετε».

Νewsroom Aθήνα 9.84 με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα