back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καραγιάννης: Το φθινόπωρο θα δημοπρατηθεί η επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό προς το Ίλιον

Διαβάστε επίσης

Το φθινόπωρο θα δημοπρατηθεί η επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό προς το Ίλιον ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης, μιλώντας τη 2η ημέρα του 5ου Συνεδρίου Υποδομών & Μεταφορών – ITC 2022, που διοργανώνεται από τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες ypodomes.com και metaforespress.gr.

«Μέσα στον τελευταίο χρόνο, έχουμε δημοπρατήσει πάνω από 6 δισεκατομμύρια σε έργα» σημείωσε ο κ. Καραγιάννης και προέβλεψε ότι «μέσα στο Α’ εξάμηνο του 2023 θα έχουμε δημοπρατήσει ακόμα έργα συνολικού προϋπολογισμού 4 δισεκατομμυρίων ευρώ», σημειώνοντας ότι έχουν συμβασιοποιηθεί έργα ύψους 3,5 δισ. ευρώ, τα οποία ήδη υλοποιούνται.

Υπενθυμίζοντας τις μεγάλες δυσκολίες που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει ο κλάδος των κατασκευών τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα τον πόλεμο στην Ουκρανία, που εκτίναξε το κόστος της βιομηχανικής παραγωγής και των πρώτων υλών, ο κ. Καραγιάννης τόνισε: «Και σε αυτή τη συγκυρία δείξαμε αντανακλαστικά. Σταθήκαμε δίπλα στην αγορά και ήδη από το Δεκέμβριο του 2021, δηλαδή δύο μήνες πριν την εισβολή, δώσαμε επικαιροποιημένους συντελεστές αναθεώρησης, προκειμένου να ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα της αγοράς».

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα