back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι Ρώσοι ελέγχουν “μέρος” της Σεβεροντονέτσκ

Διαβάστε επίσης

Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον «ένα μέρος» του Σεβεροντονέτσκ, της πόλης στην ανατολική Ουκρανία που βομβαρδίζουν και προσπαθούν να καταλάβουν εδώ και εβδομάδες, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ, όπου βρίσκεται η πόλη.

«Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα περίπλοκη. Μέρος του Σεβεροντονέτσκ ελέγχεται από τους Ρώσους», επεσήμανε στο Telegram ο Σέργκι Γκαϊντάι.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι «δεν μπορούν να προχωρήσουν ελεύθερα», καθώς Ουκρανοί μαχητές «παραμένουν» στην πόλη.

«Ο εχθρός σχεδιάζει μια επιχείρηση για να καθαρίσει τα γειτονικά χωριά», πρόσθεσε ο Γκαϊντάι, λέγοντας ότι ακόμη δεν υπάρχουν νέα από τους τρεις γιατρούς που αγνοούνται από χθες Δευτέρα.

Χθες ο κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ είχε επισημάνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν προελάσει ως το κέντρο της Σεβεροντονέτσκ, μιας πόλης περίπου 100.000 κατοίκων πριν τον πόλεμο, μεγάλο μέρος της οποίας έχει πλέον καταστραφεί και εγκαταλειφθεί.

Η Σεβεροντονέτσκ, μια πόλη με 100.000 κατοίκους πριν τον πόλεμο, βομβαρδίζεται εδώ και εβδομάδες από το ρωσικό πυροβολικό και τους αυτονομιστές αντάρτες. Δεκάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί εκεί.

Η Σεβεροντονέτσκ και η Λισιτσάνσκ βρίσκονται περισσότερα από 80 χιλιόμετρα ανατολικά του Κραματόρσκ, το οποίο έγινε το διοικητικό κέντρο του ουκρανικού Ντονμπάς, αφού οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες κατέλαβαν το ανατολικό τμήμα της κοιλάδας το 2014.

Πηγή: ΑΠΕ

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα