back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πως διαμορφώνονται οι επιδοτήσεις ηλεκτρικού ρεύματος τον Ιούνιο – Τι θα ισχύσει τον Ιούλιο

Διαβάστε επίσης

Με τα ίδια ποσοστά απορρόφησης των ανατιμήσεων, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες με μικρότερες επιδοτήσεις προσαρμοσμένες στις μειωμένες χονδρεμπορικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο το «δίχτυ προστασίας» από την ενεργειακή κρίση που ξεκίνησε να εφαρμόζεται από τον περασμένο Σεπτέμβριο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις .

Από τον Ιούλιο θα τεθεί σε εφαρμογή το έμμεσο πλαφόν στην αγορά ρεύματος, ώστε να αποκλιμακωθούν ακόμη περισσότερο οι τιμές για τους επόμενους 12 μήνες.

Έτσι για τον Ιούνιο οι επιδοτήσεις στα οικιακά τιμολόγια αναμένεται να διαμορφωθούν στα 52 ευρώ για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες. Παράλληλα, όπως ξεκίνησε να γίνεται από τον Μάιο, έτσι και στους λογαριασμούς του Ιουνίου θα υπάρξει ενίσχυση και για τις μεγαλύτερες καταναλώσεις, η οποία προβλέπεται να κινείται στα 90 ευρώ ανά Μεγαβατώρα.

Ανάλογη θα είναι η επιδότηση και στις μη κύριες κατοικίες, οι οποίες ξεκίνησαν να καλύπτονται και αυτές από τον Μάιο. Επίσης, στην περίπτωση των Κοινωνικών Τιμολογίων, η επιδότηση εκτιμάται ότι θα αναπροσαρμοστεί στα 196 ευρώ ανά Μεγαβατώρα για το σύνολο της κατανάλωσης, ώστε και πάλι να απορροφηθεί το 100% των αυξήσεων.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα