back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε εκλογική ετοιμότητα θέτει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Α. Τσίπρας- “Ο Μητσοτάκης θα προκηρύξει εκλογές το Σεπτέβρη

Διαβάστε επίσης

Ο κ. Μητσοτάκης θα πάει σε εκλογές το Σεπτέμβρη για να προλάβει την απόλυτη κατάρρευση από την ακρίβεια” εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας την Τρίτη το μεσημέρι στη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

“Βιώνουμε μία πρωτόγνωρη κοινωνική κρίση που θα φέρει σύντομα και πολιτικές εξελίξεις. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη βρίσκεται σε διαρκή κοινωνική αμφισβήτηση αλλά και με πρωτοφανή μιντιακή στήριξη” ανέφερε συμφωνα με τις πληροφορίες ο αρχηγός της Αξιωματικης Αντιπολίτευσης. Ο Α. Τσίπρας τονισε πως τα σημάδια ανάκαμψης του ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανή, καθώς – όπως ειπε- έχουμε κάνει σημαντικά βήματα και οργανωτικά και προγραμματικά.
” Θα νικήσουμε στις εκλογές, αλλά χρειάζεται δουλειά και σχέδιο για την επόμενη μέρα” συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως ο Κ. Μητσοτάκης δεν θα εξαντλήσει την τετραετία, αλλά θα προκηρύξει εκλογές τον Σεπτέμβρη:

Συγκεριμένα ανέφερε: “Η απόφαση του κ. Μητσοτάκη, όσο και αν προσπαθεί να πείσει πως θα εξαντλήσει την θητεία του, είναι να πάει σε εκλογές το φθινόπωρο, ακόμα και νωρίς το Σεπτέμβρη για να προλάβει την απόλυτη κατάρρευση από την ακρίβεια. Και για αυτόν τον λόγο ο κ. Μητσοτάκης για να αλλάξει ατζέντα από την σαρωτική ακρίβεια που καθιστά αβίωτη τη ζωή των πολιτών, επενδύει σε τεχνητή ένταση και ψευδεπίγραφα λαϊκιστικά διλήμματα. Καλλιεργεί την ένταση στα πανεπιστήμια και ακολουθεί γενικευμένη στρατηγική όξυνσης για να κρύψει ότι ο κόσμος δεν μπορεί να βγάλει το μήνα”.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τρεις βασικές προτεραιότητες, λέγοντας χαρακτηριστικά:

1. Πρώτα από όλα, άμεση προτεραιότητά μας είναι η οργανωτική ανασυγκρότηση. Πώς δηλαδή θα ενταχθούν στις γραμμές μας τα 110.000 νέα μέλη που ήρθαν στις κάλπες μας, πώς θα έχουμε μία διαρκή και αμφίδρομη σχέση και επαφή μαζί τους, πώς θα γίνουν οι πολλαπλασιαστές του μηνύματός μας στην κοινωνία και τους χώρους τους. Και για αυτό το λόγο ένα από τα στοιχήματά μας πρέπει να είναι η ψηφιοποίηση της οργανωτικής δουλειάς.

2. Δεύτερη προτεραιότητα είναι η συγκρότηση ισχυρών και ανταγωνιστικών ψηφοδελτίων.
Οφείλουμε μέχρι τα τέλη Ιούλη να έχουμε ανακοινώσει τον βασικό κορμό των ψηφοδελτίων μας.

3. Και τρίτο, η ανάδειξη του κυβερνητικού μας προγράμματος για τα μέτρα άμεσης εφαρμογής και υλοποίησης από μία προοδευτική κυβέρνηση μετά τις εθνικές εκλογές, στη βάση των 5+1 προγραμματικών μας δεσμεύσεων.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα