back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τ. Θεοδωρικάκος: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία σε γη, θάλασσα και αέρα

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα προς την Τουρκία ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία σε γη θάλασσα και αέρα έστειλε από τη Βουλή και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του στον Έβρο ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι το τελευταίο 4μηνο η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με το στρατό πέτυχε να αντιμετωπίσει πάνω από 1600 περιστατικά παράνομης μετανάστευσης από την Τουρκία που αφορούσαν πάνω από 40.000 μετανάστες.. Επεσήμανε ακόμη την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να ολοκληρώσει την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, καθώς όπως είπε έχουν καλυφθεί 37,5 χιλιόμετρα και θα κατασκευαστούν ακόμη περισσότερα με χρήματα τόσο από την ΕΕ όσο και από τον προϋπολογισμό.

Έστειλε δε ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία ότι το κλίμα στην Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο είναι κλίμα εθνικής ενότητας και αυτοπεποίθησης και όσοι από την τουρκική ηγεσία φαντασιώνονται νέες νίκες επί βυζαντινών να γνωρίζουν ότι η υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας σε γη θάλασσα και αέρα είναι απολυτή και συνειδητή απόφαση όλων των Ελλήνων.

Μιλώντας τέλος για το άρθρο 28 του νομοσχεδίου που αφορά την πανεπιστημιακή αστυνομία ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι είναι αυτονόητη υποχρέωση του κράτους όταν υπάρχουν κάποιοι που καταστρέφουν βιβλιοθήκες να μην τους το επιτρέπουν, προσθέτοντας ότι η αστυνομία θα φύγει από το ΑΠΘ όταν ο Πρύτανης βεβαιωθεί ότι δεν χρειάζεται εκεί. «Η αστυνομία παραμένει για να προστατευθεί η βιβλιοθήκη» είπε και πρόσθεσε ότι πρέπει να πέσουν οι τόνο για την υπόθεση αυτή και να επικρατήσει ηρεμία γιατί τα παιδιά δίνουν και εξετάσεις την επόμενη εβδομάδα.

Newsroom Aθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα