back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τουρκία: Το Ελσίνκι δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη του τις ανησυχίες για την ασφάλεια της Τουρκίας

Διαβάστε επίσης

Η Φινλανδία πρέπει να σταματήσει “να προστατεύει” οργάνωση που η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική και να λάβει σοβαρά υπόψη της τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια, αν θέλει η Άγκυρα να την δεχθεί στο NATO, δηλώνει σήμερα εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε φινλανδική εφημερίδα.

“Το πρόβλημα δεν είναι ότι η Φινλανδία δεν καταλαβαίνει την Τουρκία. Η Φινλανδία αρνείται να λάβει σοβαρά υπόψη της τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια”, δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας του Τούρκου προέδρου, ο Φαχρετίν Αλτούν, στην μεγαλύτερης κυκλοφορίας εφημερίδα της Φινλανδίας, την Helsingin Sanomat, μέσω μηνύματός του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η Τουρκία έχει αντιταχθεί στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στην δυτική αμυντική συμμαχία με την αιτιολογία ότι υποθάλπουν πρόσωπα που συνδέονται με την οργάνωση Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και άλλους που χαρακτηρίζει τρομοκράτες, και επειδή η Φινλανδία και η Σουηδία σταμάτησαν την εξαγωγή όπλων στην Τουρκία το 2019.

Οι δηλώσεις του Αλτούν απηχούν τα λεγόμενα του επικεφαλής συμβούλου εξωτερικής πολιτικής του Ερντογάν, του Ιμπραήμ Καλίν, στον Αμερικανό ομόλογό του χθες, Δευτέρα. Ο Καλίν κάλεσε τις δύο σκανδιναβικές χώρες να “λάβουν συγκεκριμένα μέτρα όσον αφορά τις τρομοκρατικές οργανώσεις που απειλούν την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας”.

“Εν τέλει η κυβέρνηση της Φινλανδίας θα πρέπει να αποφασίσει ποιο είναι πιο σημαντικό, η ένταξη στο NATO ή η προστασία των οργανώσεων αυτού του είδους”, σημείωσε ο Αλτούν στις δηλώσεις που έκανε στην φινλανδική εφημερίδα.

 

Πηγή: ΑΠΕ

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα