back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Μάχη για να μην αναβληθεί η σημερινή δίκη του ΙΝΚΑ και της ΕΚΠΟΙΖΩ και συνολικά 1800 αγωγών καταναλωτών για το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής ενόψει της προσφυγής της ΔΕΗ στον Άρειο Πάγο, δίνουν μέχρι αυτήν την ώρα οι δικηγόροι των συλλόγων και των επαγγελματιών. Καλούν τους νομικούς εκπροσώπους της ΔΕΗ να δεσμευθούν ότι έως την εκδίκαση των υποθέσεων δεν θα υπάρξει καμία διακοπή ρεύματος. Περισσότερα θα μας πει η Μίνα Μουστάκα…

Οι ρωσικές δυνάμεις «εδραιώνουν τις θέσεις τους» στο κέντρο του Σεβεροντονέτσκ, την στρατηγικής σημασίας πόλη στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε νωρίτερα το πρωί ο κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ Σέργκι Γκαϊντάι.

«Εξακολουθούν να καταστρέφουν τις υποδομές και τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις», κατήγγειλε σήμερα, μετά το χθεσινό πλήγμα στο χημικό εργοστάσιο Αζότ στη διάρκεια του οποίου χτυπήθηκε δεξαμενή που περιείχε νιτρικό οξύ. Λόγω της επίθεσης ο Γκαϊντάι είχε καλέσει τους κατοίκους της πόλης να μην βγουν από τα καταφύγια και να έχουν έτοιμες τις αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Εν τω μεταξύ ο Όλαφ Σολτς, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας, ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα παραδώσει στην Ουκρανία σύγχρονα αμυντικά συστήματα IRIS-T.

Διευκρίνισε ότι μέσω αυτών η Ουκρανία θα είναι σε θέση να “προστατεύσει μία ολόκληρη μεγαλούπολη από τις αεροπορικές επιθέσεις της Ρωσίας”.

Την ίδια ώρα και οι ΗΠΑ πρόκειται να αποστείλουν πιο προηγμένα πυραυλικά συστήματα στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η Ουκρανία «δεν έχει πρόθεση να επιτεθεί στη Ρωσία» διαβεβαιώνει ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος μίλησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι Newsmax, λίγες ώρες μετά την αναγγελία της κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι θα στείλει εκτοξευτήρες πολλαπλών ρουκετών στον στρατό της Ουκρανίας.

Παρελθόν είναι από σήμερα η υποχρεωτική χρήση της μάσκας για προστασία από τον κορονοϊό και στους εσωτερικούς χώρους. Εξαιρούνται τα νοσοκομεία, οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, καθώς και τα αστικά μέσα μεταφοράς.

Για το αν θα ισχύσει το μέτρο της άρσης στα πλοία οι ειδικοί θα αποφανθούν εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με τον υπ. Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Η χρήση της μάσκας δεν είναι υποχρεωτική από σήμερα και στα σχολεία. Ωστόσο το μέτρο παραμένει για τις εξετάσεις των μαθητών του Γυμνασίου και των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες ξεκινούν άυριο για τα ΕΠΑΛ και την Παρασκευή για τα ΓΕΛ.

Κατά μισή ποσοστιαία μονάδα από 6,5% σε 6%, ισόποσα για εργοδότες και μισθωτούς μειώνεται από σήμερα το ύψος των εισφορών επικουρικής ασφάλισης.

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στο Ηράκλειο Κρήτης, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας γυναίκας και του γιου της. Όπως καταγγέλλουν τα θύματα, δράστης είναι ο αδελφός της γυναίκας, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας και ο οποίος κατά το παρελθόν είχε νοσηλευθεί σε ψυχιατρική κλινική. Η γυναίκα τραυματίστηκε στα χέρια, ενώ ο ανιψιός του δράστη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Τον δράστη αναζητούν οι αστυνομικές αρχές.

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα