back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Ενόχληση και του τουρκικού Τύπου για τις κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, η Χουριέτ αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός “όπου πάει δείχνει τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας”. Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, ο κ. Μητσοτάκης κουβαλά παντού μαζί του τον χάρτη και τον έδειξε τώρα στον Όλαφ Σολτς, αφού πρώτα παραπονέθηκε στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Στη συνέχεια, το δημοσίευμα κάνει αναφορά και σε δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν, με τις οποίες ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε τη στήριξή του προς την Ελλάδα και καταδίκασε την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών.

Σε λίγη ώρα θα ανακοινώσει το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών την απόφαση του για το κρίσιμο ζήτημα της αναβολής της πρώτης ομαδικής αγωγής καταναλωτών για τη ρήτρα αναπροσαρμογής ενόψει της επικείμενης απόφασης για τη διεξαγωγή πιλοτικής δίκης από τον Άρειο Πάγο, μετά από σχετικό αίτημα της ΔΕΗ. Οι δικηγόροι καταναλωτών και επαγγελματιών ζήτησαν από το δικαστήριο ακόμα και αν αναβάλει την υπόθεση να προχωρήσει στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, με στόχο να παρασχεθεί άμεση δικαστική προστασία σε όλους τους καταναλωτές και να μην υπάρξουν διακοπές ρεύματος.

Για νέα ενίσχυση στα καύσιμα έκανε λόγο, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπ. Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, τόνισε ωστόσο ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία των κρατικών εσόδων. Δεσμεύθηκε ότι όσο αυξάνονται τα έσοδα του κράτους, “εμείς”, όπως είπε, “είμαστε δίπλα και στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά, για να στηρίξουμε κυρίως τους πιο ευάλωτους και ό,τι χρειαστεί, θα το κάνουμε”.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί ο ΦΠΑ από το 13% στο 6% των προϊόντων άρτου, άφησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα. Να δούμε τι λέει ο κόσμος για τις ανατιμήσεις στο ψωμί, αλλά και τι λένε οι αρτοποιοί. Το ρεπορτάζ έχει ο Κώστας Κορέλλης.

Στο “μέτωπο” της Ουκρανίας, “η αποστολή νέων αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία, ανάμεσά τους πολλαπλών εκτοξευτήρων ρουκετών, «ενισχύει το ρίσκο» στρατιωτικής σύγκρουσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, προειδοποιεί η Μόσχα. Σημειώνεται ότι χθες, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα εφοδιάσουν την Ουκρανία με το πυραυλικό σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης, επί ελαφρών τεθωρακισμένων αρμάτων. Τα οπλικά αυτά συστήματα έχουν βεληνεκές 80 χιλιομέτρων. Δεν πρόκειται για συστήματα πολύ μεγάλου βεληνεκούς, εκατοντάδων χιλιομέτρων, ωστόσο η κίνηση αυτή συνιστά σημαντική αναβάθμιση των ουκρανικών αμυντικών ικανοτήτων. Η προμήθεια αυτών των οπλικών συστημάτων εντάσσεται στο νέο αμερικανικό πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων, οι λεπτομέρειες του οποίου θα ανακοινωθούν σήμερα.

Την ίδια ώρα, ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα παραδώσει στην Ουκρανία σύγχρονα αμυντικά συστήματα IRIS-T. Διευκρίνισε ότι μέσω αυτών η Ουκρανία θα είναι σε θέση να “προστατεύσει μία ολόκληρη μεγαλούπολη από τις αεροπορικές επιθέσεις της Ρωσίας”.

“Όσο και αν διαφωνώ με τον κ. Πούτιν, οι ΗΠΑ δεν θα προσπαθήσουν να επιφέρουν την ανατροπή του. Όσο εμείς ή οι σύμμαχοί μας δεν δέχονται επίθεση, δεν θα εμπλακούμε άμεσα σε αυτή τη σύγκρουση”, τονίζει ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, σε άρθρο του στους New York Times. Το σχόλιό του για την απομάκρυνση του Πούτιν από την εξουσία φαίνεται να ξεκαθαρίζει τη δήλωσή του “για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία”, την οποία έκανε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στην Πολωνία τον Μάρτιο.

Στο μεταξύ, οι ρωσικές δυνάμεις εδραιώνουν τις θέσεις τους στο κέντρο του Σεβεροντονέτσκ, την στρατηγικής σημασίας πόλη στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ.

Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή των Ειδικών για το θέμα της χρήσης μάσκας στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, το οποίο παραμένει ακόμα ανοιχτό. Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα καταργείται η υποχρεωτική χρήση της μάσκας και το διοικητικό πρόστιμο για τη μη χρήση της στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους.

Κατά μισή ποσοστιαία μονάδα από 6,5% σε 6%, ισόποσα για εργοδότες και μισθωτούς μειώνεται από σήμερα το ύψος των εισφορών επικουρικής ασφάλισης.

Καιρός: Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Μέγιστη θερμοκρασία 34 βαθμοί Κελσίου – 30 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα