back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Ολομέτωπη επίθεση της Άγκυρας σε Αθήνα και Βερολίνο αναφορικά με το μήνυμα στήριξης του Γερμανού Καγκελάριου Όλαφ Σολτς, ότι «δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την αμφισβήτηση της κυριαρχίας κρατών – μελών της Ε.Ε.».

Η Γερμανία πέφτει στην παγίδα προκλήσεων της Ελλάδας, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών της Τουρκίας, ο οποίος κατηγορεί την Αθήνα για παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου.

Ο τούρκος αξιωματούχος δεν διστάζει να πεί ότι αν υπάρχει ένας παράγοντας που απειλεί την κυριαρχία, την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα του γείτονά του, αυτός είναι η Ελλάδα.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ελλάδας. Διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι οι θέσεις της Ελλάδας εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο, είναι γνωστές και αποδεκτές από τους εταίρους και συμμάχους μας, οι οποίοι αναγνωρίζουν τον ρόλο της χώρας μας ως πόλο ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

«Με εκπτώσεις σε θέματα εθνικής κυριαρχίας δεν εξαγοράζεται η ειρήνη. Το αντίθετο. Οι εκπτώσεις τέτοιου είδους απλώς μεγαλώνουν την βουλιμία και εντείνουν τις ηγεμονικές επιδιώξεις και τον επεκτατισμό των γειτόνων», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας απόψε σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής.

«Η άποψη ότι για την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις υπάρχει αμοιβαία ευθύνη, ότι δεν μπορούμε να αρνούμαστε την διεύρυνση της ατζέντας των προς επίλυση θεμάτων που κατά το δοκούν φορτώνει ολοένα η Τουρκία, είναι εσφαλμένη διότι διαβάζει λάθος την Τουρκία», σημείωσε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: «Δεν αμφισβητώ την ειλικρίνεια προθέσεων και τον πατριωτισμό κανενός. Θέλω όμως να υπογραμμίσω ότι η υιοθέτηση μιας τέτοιας συμπεριφοράς θα οδηγούσε σε σοβαρές, ίσως και μοιραίες βλάβες στα εθνικά συμφέροντα».

Ο πρωθυπουργός στη συνάντηση του με τον Ερντογάν εμφανίστηκε καθησυχαστικός δηλώνοντας ουσιαστικά ότι θα έχουμε ήρεμο καλοκαίρι και «δεν πέρασαν 15 ημέρες και βρισκόμαστε σε κλιμάκωση μιας έντασης που δεν ξέρουμε που θα οδηγήσει», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην Όλγα Τρέμη, συνέντευξη που θα μεταδοθεί αύριο στο newsbomb.gr.

Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα που προέκυψε από την ενημέρωση του Γερμανού Καγκελάριου για αποστολή από την Ελλάδα βαρέος οπλισμού στην Ουκρανία και την αντικατάστασή του με αντίστοιχο γερμανικό, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κοινή δήλωσή τους, οι αρμόδιοι τομεάρχες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι κ.κ. Δρίτσας και Τσίπρας, αναφέρουν ότι η κυβέρνηση είναι τόσο ανεύθυνη που φέρεται διατεθειμένη να υπονομεύσει την άμυνα της χώρας μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τρίτων, εφαρμόζοντας στην πράξη πολιτικές αποστρατικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Υποχρεωτική παραμένει η χρήση μάσκας σε ταξί, φαρμακεία και εσωτερικούς χώρους των πλοίων.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4026 κρούσματα, εννέα θανάτους και 130 διασωληνωμένους ασθενείς.

«Η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε κάθε κρίση που έχει αντιμετωπίσει», τόνισε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη η οποία μαζί με τους τομεάρχες υγείας παρουσίασαν τη «Μαύρη Βίβλο της πανδημίας», περιγράφοντας τις καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης σχετικά με τη δημόσια υγεία. Η πανδημία σημείωσε η κ. Γεροβασίλη παραμένει ανάμεσά μας και δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τους 30.000 θανάτους.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε την αποτίμηση που όφειλε να κάνει η κυβέρνηση, επισήμανε ο τομεάρχης υγείας Ανδρέας Ξανθός προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση λειτούργησε ως επιταχυντής της πανδημίας.

Ένα νέο πακέτο όπλων για την Ουκρανία, ύψους 700 εκατ. δολαρίων, που θα περιλαμβάνει συστήματα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας και όπλα ακριβείας που μπορούν να πλήξουν με ακρίβεια στόχους σε απόσταση έως 80 χλμ., ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Το σχέδιο νέας βοήθειας ενεργοποιείται αφού ο Μπάιντεν έλαβε ουκρανικές διαβεβαιώσεις ότι τα οπλικά συστήματα δεν θα εκτοξευθούν σε ρωσικό έδαφος.

Η αποστολή συστημάτων πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία εγείρει τον κίνδυνο εμπλοκής μιας «τρίτης χώρας» στη σύγκρουση Μόσχας Κιέβου, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Πεσκόφ κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι “ρίχνει λάδι στη φωτιά εκούσια”, και ότι αυτού του είδους ο εξοπλισμός δεν ενθαρρύνει το Κίεβο να μετάσχει εκ νέου στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Αύριο στις 12 και μισή το μεσημέρι θα ανακοινώσει το Πρωτοδικείο Αθηνών την απόφαση του σχετικά με την προσωρινή διαταγή που ζήτησαν ενάγοντες και καταναλωτικές οργανώσεις για να παγώσουν οι εντολές διακοπής ρεύματος στους πολίτες. Στις 6 Ιουλίου θα συζητηθεί η αγωγή της ΕΚΠΟΙΖΩ και άλλων φορέων κατά της ΔΕΗ με την οποία ζητείται η ακύρωση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

24 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα