back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νιγηρία: «Κακοποιά στοιχεία» σκοτώνουν 30 παραστρατιωτικούς στη Ζαμφαρά

Διαβάστε επίσης

Δεκάδες παραστρατιωτικοί σκοτώθηκαν προχθές Δευτέρα από πυρά κακοποιών που προηγουμένως είχαν κλέψει βοοειδή στην πολιτεία Ζαμφαρά της βορειοανατολικής Νιγηρίας, δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς δυο πηγές προσκείμενες στις δυνάμεις ασφαλείας και τοπικός αξιωματούχος χθες Τρίτη.

Την τελευταία δεκαετία, η βορειοανατολική και κεντρική Νιγηρία έχουν μετατραπεί στο θέατρο ολοένα συχνότερων και αιματηρότερων επιθέσεων συμμοριών. Οι λεγόμενοι bandits –«κακοποιά στοιχεία», ή «ληστοσυμμορίτες», στην ορολογία των νιγηριανών αρχών– εφορμούν σε χωριά, διαπράττουν ζωοκλοπές, λεηλατούν, απαγάγουν πολίτες, ειδικά μαθητές, για λύτρα, δολοφονούν κατοίκους. Οι νεκροί είναι χιλιάδες τα τελευταία χρόνια.

Ο στρατός της Νιγηρίας διεξήγαγε το τελευταίο διάστημα σειρά επιχειρήσεων για να καταστείλει τη δράση των συμμοριών, συμπεριλαμβανομένων αεροπορικών επιδρομών τον Ιανουάριο.

Κατά τις πηγές του Ρόιτερς, κακοποιοί έκλεψαν ζώα στην κοινότητα Γκίνταν Νταν Ίνα και χωριά γύρω από την πόλη Όκι, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν παραστρατιωτικοί.

Όμως οι παραστρατιωτικοί «δεν γνώριζαν πως οι bandits τους είχαν στήσει ενέδρα», εξήγησε μια από τις πηγές. «Άνοιξαν πυρ εναντίον τους καθώς κινούνταν με μοτοσικλέτες» και «σκότωσαν περίπου 30» από αυτούς, πρόσθεσε.

Τοπικός αξιωματούχος που ζει στην πολιτειακή πρωτεύουσα Γκουσάου επιβεβαίωσε την επίθεση και τον απολογισμό, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. Μίλησε για «οδυνηρή απώλεια».

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα