back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παρατείνεται έως και τις 15 Ιουνίου η χρήση μάσκας στα πλοία

Διαβάστε επίσης

Για ακόμα 15 ημέρες θα κρατήσουμε τις μάσκες στα πλοία σύμφωνα με το ΦΕΚ που δόθηκε στη δημοσιότητα και έχει ισχύ από την Τετάρτη, 1 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 15 Ιουνίου.

Όπως προβλέπει το ΦΕΚ η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή Ν95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας (χειρουργικής και υφασμάτινης) είναι υποχρεωτική στους χώρους των επιβατηγών, επιβατηγών –οχηματαγωγών πλοίων, επιβατηγών – οχηματαγωγών – ταχύπλοων, επιβατηγών ταχύπλοων και επιβατηγών-υδροπτέρυγων, κρουαζιερόπλοιων, ιδιωτικών και επαγγελματικών πλοίων αναψυχής ανεξαρτήτως σημαίας και ημερόπλοιων, στους οποίους η χρήση αυτή προβλέπεται, σύμφωνα με τα οικεία υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, εάν ο επιβάτης δεν φορά μάσκα, τότε δεν θα του επιτρέπεται η επιβίβαση. Σήμερα εντωμεταξύ πρόκειται να συνεδριάσουν οι ειδικοί ώστε να παρθούν αποφάσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Πιο συγκεκριμένα, για τη μάσκα στο πλοίο αναφέρεται:

Η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή Ν95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας (χειρουργικής και υφασμάτινης) είναι υποχρεωτική στους χώρους των επιβατηγών, επιβατηγών – οχηματαγωγών πλοίων, επιβατηγών – οχηματαγωγών – ταχύπλοων, επιβατηγών ταχύπλοων και επιβατηγών-υδροπτέρυγων, κρουαζιερόπλοιων, ιδιωτικών και επαγγελματικών πλοίων αναψυχής ανεξαρτήτως σημαίας και ημερόπλοιων, στους οποίους η χρήση αυτή προβλέπεται, σύμφωνα με τα οικεία υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος υποχρεούνται, πριν από την επιβίβαση, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και κατά την αποβίβαση των επιβατών, να συμμορφώνονται και προς τα λοιπά μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων κορονοϊού COVID-19 που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας https://www.ypa.gr.

Σε περίπτωση που επιβάτης δεν φέρει μάσκα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο παρόν, δεν του επιτρέπεται η είσοδος στο αντίστοιχο μέσο μεταφοράς.

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα