back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Περιφέρεια Αττικής: Ξεκίνησαν ασφαλτοστρώσεις στις παλαιές ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου, Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Χαλκίδας

Διαβάστε επίσης

Εργασίες βελτίωσης και συντήρησης, συνολικής επιφάνειας 93.000 μ2. του ασφαλτοτάπητα επί του περιφερειακού οδικού δικτύου της Αττικής, ξεκίνησαν χθες, με χρηματοδότηση ύψους 3.130.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής.

Οι ασφλτοστρώσεις πραγματοποιούνται σε σημεία που έχουν υποστεί φθορές με συνέπεια τη μείωση της ικανότητας πρόσφυσης και κύλισης των οχημάτων στις παλαιές εθνικές οδούς: Αθηνών-Κορίνθου, Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Χαλκίδας.

Η έναρξη των εργασιών έγινε από το δυτικό παράπλευρο οδικό δίκτυο του άξονα Π.Α.Θ.Ε. Αθηνών – Λαμίας, μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Μεταμόρφωσης έως Αγ. Στεφάνου και στην Λ. Τραπεζούντος. Αντιστοιχούν σε 50.000 μ² οδοστρώματος, μήκους 7,5 χλμ, και αφορούν μία ολοκληρωμένη παρέμβαση καθολικής συντήρησης σε τμήμα του οδικού παράπλευρου οδικού δίκτυο, το οποίο δέχεται καθημερινά υψηλό φόρτο διερχομένων οχημάτων.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα εφαρμόζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση. Η περιφέρεια καλεί τους χρήστες του οδικού δικτύου να συμμορφώνονται με την προσωρινή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών.

Με αφορμή την έναρξη του έργου ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ανέφερε:

«Συνεχίζουμε να επενδύουμε έμπρακτα και στοχευμένα στην ασφάλεια των πολιτών, μέσω του εκσυγχρονισμού του οδικού δικτύου.

Τα συγκεκριμένα έργα υλοποιούνται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού μας για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Αττικής και την προαγωγή της οδικής ασφάλειας. Συνεπείς στη δέσμευσή μας ότι η προστασία των πολιτών είναι προτεραιότητά μας, καθημερινά εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Μιλάμε με έργα και όχι με λόγια και θα συνεχίζουμε με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς και με άλλα ανάλογα έργα σε όλη την Αττική».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα