back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Χρ. Σταϊκούρας: Η Ελλάδα θα έχει και φέτος πρωτογενές έλλειμμα

Διαβάστε επίσης

«Η Ελλάδα θα έχει και φέτος πρωτογενές έλλειμμα, δηλαδή περισσότερες δαπάνες από έσοδα, κάτι που σημαίνει ότι όσοι ζητούν πρόσθετα μέτρα, υποστηρίζουν να αυξηθεί το έλλειμμα της χώρας, άρα να υπάρξει μεσομακροπρόθεσμα επιβάρυνση των πολιτών», τόνισε στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περί μη επαρκούς στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Θεσμών και Διαφάνειας και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, τα μέλη των οποίων ενημέρωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής για τον προγραμματισμό της Αρχής, ο κ. Σταϊκούρας παρατήρησε ότι η η χώρα μας διέθεσε διπλάσια χρήματα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο για την στήριξη των πολιτών, ενώ διαβεβαίωσε ότι όποιος δημοσιονομικός χώρος δημιουργηθεί και θα δημιουργηθεί, θα επιστρέψει στους πολίτες.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθησή του ότι σε δύο εβδομάδες το Eurogroup από κοινού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποφασίσει την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας. «Αυτό σημαίνει ότι μετά την άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων,την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ και τώρα την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία, δηλαδή μετά από τις τρεις παρεμβάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, η χώρα μας επιστρέφει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα», υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας.
Εν τω μεταξύ, επίθεση στην ΑΑΔΕ την οποία κατηγόρησε ότι «προφυλάσσει τους πολύ πλούσιους και κυνηγάει τα χαμηλά στρώματα και τους μικρομεσαίους», εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, χαρακτηρίζοντας λάθος την απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετήσει τον κ. Πιτσιλή διοικητή της συγκεκριμένης Αρχής.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα