back to top
18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστή η Σταδίου, λόγω πορείας φοιτητικών συλλόγων προς τη Βουλή. Οι φοιτητές αντιδρούν στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και την πανεπιστημιακή αστυνομία. Εκεί βρίσκεται και μας ενημερώνει ο Βίκτωρας Αντωνόπουλος…

Με προσωρινή απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας απαγορεύεται η διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση μη καταβολής ρήτρας αναπροσαρμογής στα οικιακά τιμολόγια των ευάλωτων πελατών. Η απόφαση ισχύει μέχρι τη συζήτηση της αγωγής στις 6 Ιουλίου, υπό τον όρο να μην ζητηθεί άλλη αναβολή.

Κατανοητά και αναμενόμενα εκτιμώνται τα σημερινά θέματα των Νέων Ελληνικών στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι από τα Επαγγελματικά Λύκεια, πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων. Η σχέση και οι συνέπειες που μπορεί να έχουν οι διατροφικές μας συνήθειες στο Περιβάλλον ήταν το θέμα στο οποίο έπρεπε να γράψουν οι μαθητές ενώ απάντησαν και σε ερωτήσεις από απόσπασμα του μυθιστορήματος της Σοφίας Νικολαΐδου “Στο τέλος νικάω εγώ”. Αύριο σειρά παίρνουν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων, οι οποίοι θα διαγωνισθούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Το Σάββατο οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάζονται στα Mαθηματικά.

“Οι πτήσεις στρατιωτικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικές κατοικημένες περιοχές αποτελούν παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου”, τονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με τις τουρκικές υπερπτήσεις στο Αιγαίο και διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να απαιτεί από την Άγκυρα να σέβεται την κυριαρχία όλων των κρατών-μελών της ΕΕ. Απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση που είχε καταθέσει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, για τις υπερπτήσεις των τουρκικών μαχητικών, η Κομισιόν απαντά πως “έχει επίγνωση της πρόσφατης αύξησης των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη καθώς και από μη επανδρωμένα οχήματα αέρος”.

“Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται. Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται”, το μήνυμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αμφισβήτηση από την πλευρά της Άγκυρας, της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών. Το αμερικανικό ΥΠΕΞ επανέλαβε, επίσης, τη σύσταση προς Ελλάδα και Τουρκία να συνεργαστούν για την επίλυση των διαφορών με διπλωματικό τρόπο. Για “μία σειρά δηλώσεων καθαρής αποδοκιμασίας της Τουρκίας από συμμάχους και εταίρους”, έκανε λόγο, πριν από λίγο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Την ίδια ώρα, ολομέτωπη επίθεση σε Αθήνα και Βερολίνο εξαπέλυσε η Άγκυρα με αιχμή το μήνυμα στήριξης του Γερμανού Καγκελάριου Ολαφ Σολτς, ότι “δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την αμφισβήτηση της κυριαρχίας κρατών – μελών της ΕΕ”. “Η Γερμανία πέφτει στην παγίδα προκλήσεων της Ελλάδας”, τόνισε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, κατηγορώντας παράλληλα την Αθήνα για παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου. “Οι θέσεις της χώρας μας εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και είναι γνωστές και αποδεκτές από τους εταίρους και συμμάχους μας”, η απάντηση διπλωματικών πηγών του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Σκληρή απάντηση δίνει με γραπτή δήλωσή του ο υπ. Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στους ανυπόστατους ισχυρισμούς που εξέφρασε ο Τούρκος υπ. Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, περί βάσεων τρομοκρατών στην Ελλάδα. Ο κ. Θεοδωρικάκος κάνει λόγο για φανταστικά σενάρια και μυθεύματα, τονίζοντας ότι ο κ. Σοϊλού έχει την υποχρέωση ως υπουργός χώρας μέλους του ΝΑΤΟ να αποκαταστήσει την αλήθεια.

Έντονη ανησυχία μετά την απόφαση της Μόσχας για την έναρξη ασκήσεων πυρηνικών διηπειρωτικών πυραύλων λίγες ώρες μετά τη γνωστοποίηση της αμερικανικής απόφασης για αποστολή προηγμένων πυραυλικών συστημάτων στην Ουκρανία. Στο μεταξύ, ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθεί αύριο, Παρασκευή, με τον πρόεδρο της Σενεγάλης, στο Σότσι της Ρωσίας. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει η προεδρία της Αφρικανικής Ένωσης να συμβάλει στην αποκλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και στην απελευθέρωση των αποθεμάτων σιτηρών και λιπασμάτων, ο αποκλεισμός των οποίων επηρεάζει ιδιαίτερα τις αφρικανικές χώρες.

Τη δημιουργία νέου, υπερσύγχρονου νοσοκομείου, στην Κω ανακοίνωσε από το νησί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ακολούθως θα επισκεφθεί την Ψέριμμο και την Αστυπάλαια. Στη Λέσβο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. ΄

Πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε το πρωί στη Γαληψό Καβάλας, όταν IX ξέφυγε της πορείας του κι έπεσε πάνω σε όχημα που είχε σταματήσει στην άκρη του δρόμου. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν θανάσιμα ο οδηγός του Ι.Χ., ο συνεπιβάτης του καθώς και ένας 55χρονος πεζός. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το kavalanews, το όχημα λίγο πριν από το μοιραίο τροχαίο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, καθώς το καταδίωκε όχημα της αστυνομίας.

Νεκρός εντοπίστηκε νωρίτερα σε θαλάσσια περιοχή της Καρύστου, στην Εύβοια ο 41 ετών ψαροντουφεκάς που είχε χαθεί πριν από δύο ημέρες. Σύμφωνα με το Evima, η σορός του εντοπίστηκε κοντά στην παραλία “Ποτάμι”.

Ξεκινούν αύριο οι εγγραφές στα αθλητικά summer camps του Δήμου Αθηναίων για παιδιά του δημοτικού. Οι δραστηριότητες φιλοξενούνται στα αθλητικά κέντρα Γουδή, Ρουφ και Γκράβας του ΟΠΑΝΔΑ. Λεπτομέρειες στο www.athina984.gr

Kαιρός: Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Μέγιστη θερμοκρασία 33 βαθμοί Κελσίου – 30 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα