back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Νέες κυρώσεις ανακοίνωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, εναντίον των ρωσικών ελίτ, για να πιέσουν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να εγκαταλείψει τον πόλεμο στην Ουκρανία, στοχεύοντας ιδιαίτερα στενό του φίλο και «χρηματοδότη», μια μεσιτική εταιρεία και σούπερ γιοτ που ανήκουν σε Ρώσους ολιγάρχες.

Εν τω μεταξύ, οι ευρωπαίοι διαπραγματευτές ολοκλήρωσαν μια τεχνική συμφωνία για σαρωτικό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και άλλα μέτρα στο έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, το οποίο οι ευρωπαίοι ηγέτες είχαν συμφωνήσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τους New York Times. Όμως, με την επιμονή της τελευταίας στιγμής της Ουγγαρίας, ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, αφαιρέθηκε από τη λίστα κυρώσεων.

Την ίδια ώρα, η Ουκρανία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να διακόψει τη λειτουργία του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια που βρίσκεται σε κατεχόμενο από την Ρωσία έδαφος, αν το Κίεβο χάσει τον έλεγχο της λειτουργίας στη μονάδα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο σύμβουλο του πρωθυπουργού.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων, που προήλθε από ευρωπαϊκή χώρα ανακοίνωσε το Μαρόκο, εν μέσω τουριστικής περιόδου. «Συναγερμός» έχει σημάνει και στην Ελλάδα για ύποπτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και πρόκειται για τουρίστα από το Μαρόκο που έφτασε στη χώρα αεροπορικώς μέσω Κωνσταντινούπολης. Δείγματα του 61 ετών άνδρα έχουν σταλεί στα εργαστήρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου για ανάλυση, ενώ έχει ενημερωθεί και ο ΕΟΔΥ και θα ακολουθήσει ιχνηλάτηση των επαφών του.

Στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, μεταφέρθηκαν κατόπιν εισαγγελικής εντολής επτά αδέλφια ηλικίας 3 έως 13 ετών, με συμπτώματα ψώρας.

Στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, 3769 νέα κρούσματα, 9 θανάτους και 131 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας αρχίζουν αύριο οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων.

Αναμενόμενα χαρακτηρίστηκαν τα σημερινά θέματα των Νέων Ελληνικών, στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι από τα Επαγγελματικά Λύκεια, ενώ το Σάββατο οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάζονται στα Μαθηματικά.

Ένα βίντεο δημοσιοποίησε η ΝΔ με το οποίο «θυμίζει» στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την επίσκεψή του στη Μυτιλήνη, τι συνέβαινε επί των ημερών του σε νησιά του Αιγαίου με το μεταναστευτικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κω την οποία επισκέφθηκε νωρίτερα, αναφέρθηκε στη διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού. “Εάν είχα έρθει πριν από δύο χρόνια στο νησί το πρώτο θέμα θα ήταν το προσφυγικό. Ελπίζω και ο κ. Τσίπρας, ο οποίος επισκέπτεται την Μυτιλήνη, να έχει την ίδια εμπειρία: ότι κανείς δεν θα του μιλήσει για το προσφυγικό γιατί, πολύ απλά, το πρόβλημα αυτό καταφέραμε να το λύσουμε», ήταν η δηκτική διατύπωση που χρησιμοποίησε ο Πρωθυπουργός .Παράλληλα προανήγγειλε την κατασκευή νέου νοσοκομείου στο νησί.

Απαραίτητο, χαρακτήρισε από την Μυτιλήνη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, να υπάρξουν μέτρα γιατί θα οδηγηθούμε σε συνθήκες κοινωνικής έντασης, κοινωνικής κρίσης και κοινωνικής έκρηξης. Χαρακτήρισε «αναγκαίο έστω και τώρα να δούμε την μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και τη μείωση του ΦΠΑ στα είδη βασικής διατροφής και κατανάλωσης».

Σε σοβαρότατη καταγγελία ότι διέγραψαν συγκεκριμένα ονόματα εμπλεκομένων στην υπόθεση Novartis, από επίσημο έγγραφο που είχε διαβιβαστεί στις ελληνικές αρχές ,από εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, προχώρησε η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος της κ. Τουλουπάκη, Βασίλης Χειρδάρης, σε έγγραφο που συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία έχει απαλειφθεί απ’ την επίσημη μετάφραση, που έγινε απ’ την υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, το όνομα πρώην υπουργού .

Ως «σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο Novartis» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την παραποίηση εγγράφου. Ζητά άμεσα απαντήσεις από το Υπουργείο Εξωτερικών και διενέργεια έρευνας από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Δεκτή εν μέρει έκανε το Πολυμελές πρωτοδικείο της Αθήνας, τη χορήγηση προσωρινής διαταγής που ζήτησαν καταναλωτικές οργανώσεις και απαγορεύει προσωρινά τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, σε περίπτωση μη καταβολής της ρήτρας αναπροσαρμογής, στα οικιακά τιμολόγια ευάλωτων πελατών. Η απόφαση ισχύει μέχρι τη συζήτηση της αγωγής, στις 6 Ιουλίου, υπό τον όρο να μη ζητηθεί άλλη αναβολή.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αγώνες beach volley στην πλατεία Συντάγματος στο πλαίσιο του Athens Golben Cup.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21έναν έως 34 βαθμούς Κελσίου.

30 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα