back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Την τακτική των προκλήσεων διατηρεί η Τουρκία, καθώς σήμερα τη σκυτάλη από τον Ερντογάν πήρε ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος κάλεσε τον τούρκο πρόεδρο να κάνει ένα βήμα για τα νησιά τα οποία καταλήφθηκαν».

Να σταματήσει τις απειλές καλεί την Τουρκία, η Κομισιόν, προσθέτοντας ότι οι πτήσεις στρατιωτικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικές κατοικημένες περιοχές αποτελούν παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου». Προηγήθηκαν ανάλογες ανακοινώσεις από τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πως δεν αμφισβητείται η κυριαρχία της Ελλάδας στα ελληνικά νησιά.

Σήμερα ο πρωθυπουργός σε μια συμβολική κίνηση επισκέφθηκε την Κω, την Ψέριμο και την Αστυπάλαια. «Με τη δική σας βοήθεια, στείλαμε ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι σε θέση, να φυλάσσει αποτελεσματικά τα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορά της. Και αυτή είναι μία πολύ σοβαρή αποστολή την οποία έχουμε αναλάβει, όχι μόνο για λογαριασμό της πατρίδας μας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε νωρίτερα από την Κω ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε απόψε από τη Μυτιλήνη ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι αυτή τη φορά δε θα παραλάβουμε μόνο χάος στα δημόσια οικονομικά, αλλά και στα εθνικά μας θέματα, και αφορά όλους τους Έλληνες, ακόμα περισσότερο τους κατοίκους των νησιών μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των τουρκικών προκλήσεων, όπως η Λέσβος, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μητσοτάκης, που διαχειρίζεται τη διακυβέρνηση σαν ανώνυμη εταιρία, τώρα τελευταία διαχειρίζεται και τα εθνικά μας θέματα, την εξωτερική μας πολιτική, σαν μονοπρόσωπη ΕΠΕ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Νέα πολιτική κόντρα προκάλεσε η καταγγελία της πρώην εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, ότι στη μετάφραση που έγινε απ’ την υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών επίσημων εγγράφων του FBI για την υπόθεση Novartis απαλείφθηκαν ονόματα πολιτικών. Για το θέμα ο νομικός παραστάτης της δικαστικού Βασίλης Χειρδάδης ζητά συμπλήρωση της κυρίας Ανάκρισης και επανάληψη της μετάφρασης των ξενόγλωσσων εγγράφων της δικογραφίας».

«Η κυβέρνηση πιάστηκε επ’ αυτοφώρω και οφείλει να λογοδοτήσει άμεσα για την καταγγελλόμενη παραποίηση του αμερικανικού εγγράφου από την μεταφραστική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας την καταγγελλόμενη ενέργεια σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο.

Η Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία καταργήθηκε με το Νόμο 4781/21, δεν είχε ως γνωστόν την αρμοδιότητα να προβαίνει σε έλεγχο του περιεχομένου μεταφράσεων, απαντά το υπουργείο Εξωτερικών.

Προσθέτει ότι το μεταφραστικό έργο εξετελείτο από τους συνεργαζόμενους ιδιώτες μεταφραστές, οι οποίοι ήταν οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το περιεχόμενο της μετάφρασης.

Για «λάσπη» και για «επαγγελματίες συκοφάντες της πολιτικής», κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ο Ανδρέας Λοβέρδος. «Είναι από αδιανόητο έως γελοίο να βάζουν και πάλι μπροστά έγγραφα γνωστά, δημοσιευμένα, κατατεθειμένα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής από τον εν ενεργεία Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι.Αγγελή, αξιολογημένα και ενσωματωμένα στη δικογραφία από τον Ιούνιο του 2020» σημειώνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Ο κ. Λοβέρδος πουλάει τρέλα ποντάροντας στην μιντιακή ασυλία που απολαμβάνει», απάντησε στον Ανδρέα Λοβερδο ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ΕΕ δεν αποδέχεται τον ενεργειακό εκβιασμό της Ρωσίας» επανέλαβε η Πρόεδρος της Κομισιόν. Επισήμανε ότι η ΕΕ στοχεύει να απεξαρτηθεί από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα το συντομότερο δυνατόν.

Νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών χαρακτήρισε αυτοκαταστροφική κίνηση το ευρωπαϊκό πετρελαϊκό εμπάργκο που μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στην Ε.Ε.

Οι δυτικές χώρες πρέπει να προετοιμαστούν για έναν μακροχρόνιο «πόλεμο φθοράς» στην Ουκρανία, προειδοποίησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Εν τω μεταξύ, χωρίς τον Ρώσο Πατριάρχη Κύριλλο, εγκρίθηκε το 6ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, το οποίο μεταξύ άλλων, προβλέπει και την απαγόρευση εισαγωγών πετρελαίου από τη Ρωσία μέσω θαλάσσης.

Άνδρας 61 ετών νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης ως ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων. Ο νοσηλευόμενος βρίσκεται σε απομόνωση, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων, που έχουν σταλεί στο ΑΠΘ.

Aυξάνονται και στην Ελλάδα τα κρούσματα με τις υποπαραλλαγές της μετάλλαξης Όμικρον που σχετίζονται με αυξημένη μεταδοτικότητα. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3769 νέα κρούσματα, 9 θανάτους και 131 διασωληνωμένους ασθενείς.

Δεκτή έκανε εν μέρει το Πολυμελές πρωτοδικείο της Αθήνας, τη χορήγηση προσωρινής διαταγής που ζήτησαν καταναλωτικές οργανώσεις και απαγορεύει προσωρινά τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, σε περίπτωση μη καταβολής της ρήτρας αναπροσαρμογής, στα οικιακά τιμολόγια ευάλωτων πελατών. Η απόφαση ισχύει μέχρι τη συζήτηση της αγωγής, στις 6 Ιουλίου, υπό τον όρο να μη ζητηθεί άλλη αναβολή.

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, αρχίζουν αύριο οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων. Το Σάββατο οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάζονται στα Μαθηματικά.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

28 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα