back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Λίβερπουλ προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη στους φιλάθλους της για όσα έγιναν στο Stade de France

Διαβάστε επίσης

Η Λίβερπουλ συνεργάζεται με ειδικούς οργανισμούς ψυχικής υγείας, προκειμένου να προσφέρει «επείγουσα υποστήριξη» στους οπαδούς της μετά τα όσα συνέβησαν πριν απ’ τον τελικό του Champions League το περασμένο Σάββατο στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο σύλλογος.

Ο αγώνας στο «Stade de France», ξεκίνησε με καθυστέρηση 35 λεπτών καθώς η αστυνομία προσπάθησε να εμποδίσει φιλάθλους που επιχείρησαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήρια. Μερικοί οπαδοί, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, δέχθηκαν δακρυγόνα από τη γαλλική αστυνομία.

Εν μέσω της έντονης διαφωνίας μεταξύ Μ. Βρετανίας και Γαλλίας σχετικά με το ποιος «έφταιγε» για την κατάσταση, πολλοί οπαδοί της Λίβερπουλ τόνισαν ότι δεν προκάλεσαν προβλήματα, ενώ η Γαλλία κατηγόρησε τους οπαδούς των «reds» που εμφανίστηκαν μαζικά με πλαστά εισιτήρια, πως συνέβαλαν στο χάος στο γήπεδο.

«Ο σύλλογος έχει δεσμευτεί για οικονομική βοήθεια σε αυτούς τους οργανισμούς που έχουν ήδη μεγάλη ζήτηση και ενθαρρύνει τους οπαδούς να αναζητήσουν υποστήριξη, εάν αισθάνονται ότι τη χρειάζονται αυτή τη στιγμή», ανέφερε η Λίβερπουλ σε επίσημη τοποθέτησή της την Τετάρτη.

«Οι σκηνές στις οποίες έγιναν μάρτυρες μέσα και γύρω από το Stade de France, πριν και μετά την έναρξη, το βράδυ του Σαββάτου θα μείνουν για πολύ στη μνήμη τους για όλους τους λάθος λόγους.

Συνεργαζόμενοι με το LFC Foundation, το οποίο εργάζεται μαζί με επαγγελματικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε καθημερινή βάση, ο σύλλογος έχει συντάξει έναν κατάλογο οργανισμών στους οποίους μπορούν να απευθυνθούν οι φίλαθλοί αυτή τη στιγμή».

Η Λίβερπουλ ζήτησε επίσης έρευνα για όσα συνέβησαν με τους φιλάθλους της και τους προέτρεψε να συμπληρώσουν μια φόρμα σχολίων για να υποστηρίξουν οποιαδήποτε έρευνα σχετικά με την επιχειρησιακή διαχείριση των συμβάντων στο Stade de France.

Η UEFA ανέθεσε τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για το περιστατικό, ενώ η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού Αμελί Ουντέα-Καστερά είπε ότι οι γαλλικές αρχές θα συντάξουν έκθεση εντός 10 ημερών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα