back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ινδία: Ρεκόρ κρουσμάτων του κορονοϊού στο Μουμπάι

Διαβάστε επίσης

Το υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι καταγράφηκαν 3.712 νέα κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, ο υψηλότερος αριθμός εδώ και σχεδόν ένα μήνα, λόγω του αριθμού-ρεκόρ των μολύνσεων στην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, το Μουμπάι.

Η πόλη ανακοίνωσε 739 κρούσματα χθες βράδυ, υπερδιπλάσια του αριθμού που είχε ανακοινώσει μόλις δύο ημέρες νωρίτερα (318).

«Το γράφημα τάσης του Μουμπάι δείχνει ένα σιωπηλό κύμα, ήπιες παραλλαγές της Όμικρον. Προστατεύστε τους ευάλωτους, παρακολουθείτε στενά τις νοσηλείες», ανάφερε αργά χθες σε ανάρτησή του στο Twitter ο Σασάνκ Τζόσι, μέλος της ομάδας δράσης της πολιτειακής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της COVID-19.

Οι νοσηλείες στο Μουμπάι ήταν σε χαμηλά επίπεδα και το 96% των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν χθες ήταν ασυμπτωματικά, ανέφεραν οι αρχές της πόλης στην ημερήσια ενημέρωση για την COVID-19.

«Δεν υπάρχει αύξηση στις νοσηλείες. Οι πολίτες απομονώνονται μόνοι τους κατ’ οίκον και αναρρώνουν στα σπίτια τους. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», δήλωσε χθες σε δημοσιογράφους ο πολιτειακός υπουργός Υγείας Ρατζές Τόπε.

Το Μουμπάι ήταν μια από τις πρώτες πόλεις που επλήγησαν στο καταστροφικό δεύτερο κύμα της πανδημίας στην Ινδία το 2021.

Η Ινδία έχει καταγράψει πάνω από 43 εκατ. κρούσματα και 524.641 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα