back to top
15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ινδοί αξιωματούχοι επισκέπτονται για πρώτη φορά την Καμπούλ

Διαβάστε επίσης

Η Ινδία έστειλε μια ομάδα αξιωματούχων του υπουργείου Εξωτερικών στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, για να συνομιλήσει με ανώτερα στελέχη των Ταλιμπάν, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο, στην πρώτη αυτού του είδους συνάντηση που πραγματοποιείται μετά την κατάληψη της εξουσίας από το ισλαμικό κίνημα.

Η φτώχεια και η πείνα πλήττουν το Αφγανιστάν μετά την άνοδο στην εξουσία των Ταλιμπάν πέρυσι τον Αύγουστο.

«Η ινδική ομάδα θα συναντηθεί με υψηλόβαθμα στελέχη των Ταλιμπάν και θα έχει συζητήσεις για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από την Ινδία προς τον λαό του Αφγανιστάν», επεσήμανε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Οι αξιωματούχοι θα επιβλέψουν και την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ θα επισκεφθούν περιοχές του Αφγανιστάν όπου πρόκειται να υλοποιηθούν προγράμματα και έργα με τη στήριξη της Ινδίας, πρόσθεσε.

Η Ινδία έχει δωρίσει περίπου 20.000 τόνους σιτηρών, 13 τόνους φαρμάκων, 500.000 δόσεις εμβολίων κατά της covid-19 και χειμερινά ρούχα στο Αφγανιστάν, ενώ πρόκειται να προσφέρει στη χώρα επιπλέον φάρμακα και τρόφιμα.

Η χώρα της νότιας Ασίας απομάκρυνε τους αξιωματούχους της από το Αφγανιστάν στα τέλη Αυγούστου του 2021 και έκλεισε την πρεσβεία της στο Νέο Δελχί, αν και επιθυμεί να διατηρήσει δεσμούς με τη χώρα όπου το Πακιστάν, ο βασικός της αντίπαλος, ασκεί σημαντική επιρροή.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα