back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σύνοδος της Αμερικής: Η Αργεντινή θα συμμετάσχει

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες επιβεβαίωσε ότι θα συμμετάσχει στη Σύνοδο της Αμερικής αυτόν τον μήνα στο Λος Άντζελες (Καλιφόρνια) κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χθες Τετάρτη, σύμφωνα με το γραφείο του πρώτου.

Ο κ. Φερνάντες πίεζε το τελευταίο διάστημα την αμερικανική κυβέρνηση να προσκαλέσει την Κούβα, τη Βενεζουέλα και τη Νικαράγουα στη Σύνοδο, όπως και άλλοι ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων στην περιοχή, ιδίως ο μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, που έχει διαμηνύσει πως δεν θα συμμετάσχει εάν δεν είναι παρόντες όλοι οι ηγέτες.

Η Σύνοδος της Αμερικής, που εκφράζονταν ελπίδες στην Ουάσινγκτον πως θα αποκαθιστούσε τις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και κρατών της Λατινικής Αμερικής, που επιδεινώθηκαν επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ, αμαυρώθηκε προτού καν αρχίσει, εξαιτίας διαφόρων προβλημάτων.

Οι ΗΠΑ ακόμα δουλεύουν τον οριστικό κατάλογο των προσκεκλημένων, είπαν χθες Τετάρτη αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ο αμερικανός πρόεδρος και ο αργεντινός ομόλογός του συμφώνησαν κατά τη διάρκεια της συνδιάλεξης ότι πρέπει να τεθούν στο τραπέζι μεταξύ άλλων ζητήματα όπως η ασφάλεια του εφοδιασμού με τρόφιμα και η ενεργειακή μετάβαση, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας στο Μπουένος Άιρες.

Ο κ. Φερνάντες θα επιστρέψει στις ΗΠΑ τον Ιούλιο για κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τον κ. Μπάιντεν αφιερωμένες στην αποτροπή της κλιματικής αλλαγής, στην ανανεώσιμη ενέργεια και στα ανθρώπινα δικαιώματα, διευκρίνισαν οι υπηρεσίες του.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα