back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Α. Παρασκευόπουλος: Το Athens Golden Cup επιστρέφει στην πλατεία Συντάγματος

Διαβάστε επίσης

Η Πλατεία Συντάγματος στρώθηκε με άμμο, μετατράπηκε σε γήπεδο beach volley και μέχρι την Κυριακή 5 Ιουνίου θα φιλοξενήσει το Athens Golden Cup 2022, μία επίσημη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που υπόσχεται να προσφέρει υψηλό αγωνιστικό θέαμα με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελληνικών ομάδων ανδρών και γυναικών, καθώς και προσκεκλημένων ομάδων από το εξωτερικό.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ο διευθυντής Beach Volley της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, Αλέκος Παρασκευόπουλος, δήλωσε χαρούμενος που μετά από 12 χρόνια το κορυφαίο καλοκαιρινό άθλημα επιστρέφει στο Σύνταγμα με οικοδεσπότη τον Δήμο Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και σε συνεργασία με την ΕΟΠΕ.

«Πρόκειται για ένα αρκετά πρωτότυπο και εντυπωσιακό θέαμα που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του κόσμου. Χθες, οι κερκίδες που έχουν στηθεί ήταν γεμάτες καθ’ όλη τη διάρκεια του απογεύματος και μέχρι αργά το βράδυ. Είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα συνεχιστεί καθώς ο καιρός θα είναι εξαιρετικός μέχρι την Κυριακή», ανέφερε.

Άλλωστε, όπως επισήμανε, το beach volley είναι ένα άθλημα που ταιριάζει στους Έλληνες και στη χώρα μας.

«Επί σειρά ετών καταφέραμε και κρατήσαμε το άθλημα σε πολύ υψηλά επίπεδα. Πλέον, δημιουργούμε μια νέα γενιά αθλητών την οποία θα απολαύσει όποιος έρθει στο Σύνταγμα», τόνισε.

Το τουρνουά Athens Golden Cup είναι το πρώτο από τα τέσσερα κορυφαία τουρνουά για το Πρωτάθλημα Beach Volley 2022, με επόμενο σταθμό τη Θεσσαλονίκη (Thessaloniki Grand Slam, Πλ. Αριστοτέλους 16-19 Ιουνίου), την Ξάνθη (Xanthi Masters, Κεντρική πλατεία Ξάνθης 15-17 Ιουλίου) και τον Άγιο Νικόλαο (Agios Nikolaos Finals, Μαρίνα Αγ. Νικόλαου 29-31 Ιουλίου).

Στόχος είναι να αποτελέσει μία τετραήμερη γιορτή για όλους τους φιλάθλους ενώ θα περιλαμβάνει παράλληλες δράσεις ανάπτυξης και κοινωνικού χαρακτήρα του αθλητισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο, το απόγευμα της προσεχούς Κυριακής εκτός από το υψηλό αγωνιστικό θέαμα και τις ομάδες που θα αναμετρηθούν στο μεγάλο φινάλε, έχει προγραμματιστεί αναμέτρηση των διασήμων για το Make a Wish ενώ θα πραγματοποιηθούν και μαθήματα από γνωστούς άσους του beach volley σε νεαρούς φίλους του αθλήματος μέσα από το πρόγραμμα «Μάθε Beach Volley».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα